תזונה דלת שומן לאחר דלקת לבלב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחר דלקת לבלב חוזרת, שלא נמצאו לה סיבות מיוחדות (אלכוהול, אבנים בכיס המרה) נתבקש החולה לאכול תזונה דלת שומן. האם בתזונה זו יש להימנע לחלוטין משמן, מרגרינה, שומשום, בוטנים וכדו', או אפשר להשתמש בכמות קטנה של שמן (לדוגמא בסלט או בבישול ואפייה)? האם יש להקפיד בתזונה זו כל החיים או לאחר תקופה מסויימת ניתן לצרוך יותר שומן? (כמובן, לא בצורה מוגזמת)
שלום דורית מאחר ואין לי פרטים על החולה או על ההיסטוריה של מחלתו, קשה לי לתת לך הנחיות לגבי ההמשך, כמו כמה זמן עליו להתמיד בדיאטה דלת שומן. שאלות מסוג זה חשוב לשאול את הרופא המטפל, או את הדיאטנית במחלקה, אם יש כזו. דיאטה דלת שומן אמורה להכיל כמות מינימלית של שמן במהלך היום. בדרך כלל במזונות מוכנים יש קצת שמן (למשל באבקת מרק, או בכל מזון מבושל שלא הוכן בבית בהקפדה על הכנה דלת שומן). לכן מומלץ לא להוסיף שמן לסלטים וכד', בהנחה שכבר יש כמות מסויימת של שומנים במזון במהלך היום. חשוב להמנע מממרחים שמנים, כולל מוצרי חלב מעל 3% שומן. של שמן, מרגרינה, חמאה, מיונז, אבוקדו, טחינה, ממרח חומוס, ממרחי בוטנים, אגוזים ושקדים למיניהם, פיצוחים מכל הסוגים, חטיפים קנויים, קרקרים שאינם דלי שומן, עוגות, רוב העוגיות , שוקולד, ממתקים, מאפים מוכנים- כל אלה עתירי שומן, ויש להמנע מהם. אפשר לאכול: ירקות, פירות, דגנים כמו לחם, אורז, תפוחי אדמה , בשר דל שומן (למשל חזה עוף ), דגים, פסטרמה, טונה במים, תבשילי ירקות שונים, קטניות (שעועית לבנה, חומוס גרגרים , עדשים וכד'), מוצרי חלב דלי שומן, קרקרים דלי שומן (למשל בראון ). בדרך כלל כדאי להגביל גם את צריכת הסוכרים, מאחר וגם צריכה מוגברת של סוכרים מאמצת את הלבלב. לכן אפשר לאכול, אך בכמויות קטנות: ריבות (לא ריבת חלב), סוכריות גומי, מרשמלו, מעדני חלב 0% שומן,דבש, סוכר בשתיה. אני שוב מדגישה, חשוב לקבל הנחיות מפורטות מהצוות המטפל, ההנחיות שנתתי פה הן כלליות, ולא בהכרח מתאימות או מלאות לגבי מצבו של האדם הספציפי. בהצלחה ובריאות שלמה.