לא בריאים, איך?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני יודעת שבגלל שהם עשויים מבצק עלים הם מלאים במרגרינה- ולכן גם בשומן רווי. אבל מה בעצם זה כבר עושה, כלומר לאנשים מבוגרים עם עורקים סתומים - ברור שלא מומלץ. אבל נגיד לבני נוער צמחונים (אני) שכמעט ולא אוכלים כולסטרול ושומנים מהחי ובכלל ואין להם בכלל בעיית משקל (להיפך, צריך אפילו לעלות קצת) מה זה כבר יכול לעשות? אני שואלת בגלל שאני משתדלת לאכול רק אוכל בריא ואני רוצה לדעת אם זה בא בחשבון...
מצטערת שלא המשכתי שם אבל זה איכשהו יצא בתור הודעה חדשה
דקלה, מחלות הלב מופיעות כבר בגיל מאוד צעיר. דבר נוסף, מרגרינה היא חומצת טראנס (כלומר, שומן רווי מתועש, שזה, עוד יותר לא בריא מחמאה!). עם זאת, אם אוכלים מידי פעם ולא על בסיס קבוע, אז זה בסדר גמור. עדי
נכון מאוד עדי. חוץ מזה , אם אני לא טועה ,שומן רווי זה (מסוג טראנס) יוצר לאחר העיכול חומצות שומניות בעלות רדיקלים חופשיים (רדיקל חופשי הינו חלקיק שיש לו אטום חופשי אחר והוא תוקף כל אטום אחר שנמצא לידו בשביל לחבר את האלקטטרון החופשי שלו למשהו...) , תחשבי שזה זורם לך בדם. מעיין משהו ש"שורט" את הווריד מבפנים. לגבי זה שאת צעירה , הכל תלוי איך מסתכלים על זה ... גם למבוגרים עם מחלות לב והסתיידות עורקים זה התחיל ממשהו... גם הם היו צעירים. הכל תלוי איך אוכלים לאורך זמן...