סושי והריון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/08/2002 | 10:47 | מאת: דור

אני צמחונית(לא אוכלת חיות) ואוכלת סושי צמחוני המכיל ירקות אצות ואורז. האם אפשר להמשיך לאכול אצות גם בהריון? האם מזהירים מסושי בהריון רק בגלל הדגים או גם בגלל האצות?

27/08/2002 | 06:47 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

שלום דור, אם את מאוזנת וההריון מתפתח יפה ותקין אין סיבה לא לאכול אצות במידה. ההמלצה להמנע נובעת מחשש לחוסר איזון של בלוטת התריס. במצבים מסויימים של פעילות יתר אצות המכילות יוד רב עלולות לתמוך באותה פעילות, אך, כאמור אם את מאוזנת אין חשש. ליתר בטחון תוכלי לבקש בדיקת TSH' T3' T4' אשר תתן לך תמונה מדוייקת יותר על פעילות הבלוטה. זיוה וזאב

28/08/2002 | 17:34 | מאת: נירה אולנד

שלום דור ההמלצה לא לאכול סושי בהריון לא נובעת מבעייתיות של האצות (אין בעייתיות כזאת כל עוד הכמות היא סבירה), אלא מכך שדגים , בשר וביצים שאינם מבושלים עד הסוף עלולים להכיל חיידקים או רעלנים של חיידקים שיכולים לגרום להפלה או למומים בעובר. לכן, אם את אוכלת סושי צמחוני אין עם כך כל בעיה. ואם את אוכלת ביצים, הקפידי לבשל אותן עד הסוף , ולא לאכול למשל ביצה עין. בתיאבון ושיהיה במזל טוב.

מנהל פורום תזונה טבעית