פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/08/2002 | 10:56 | מאת: אדם

שלום! האם כדאי לבצע פעילות גופנית לאחר ארוחה משמינה(כמה בורקסים, קוראסונים וכו...), או לפניה? תודה רבה:-)

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2002 | 20:14 | מאת: adi

אדם, לדעתי זה תלוי בתכנון של אותו אדם. עדי

20/08/2002 | 21:54 | מאת: זיוה

20/08/2002 | 23:48 | מאת: ניקולט

לדעתי עדיפה פעילות גופנית לא לפני לא אחרי אלא במקום.......

21/08/2002 | 12:07 | מאת: אריה

פעילות גופנית לא יכולה לפצות על אכילת קלוריות ריקות ועל הנזק שאתה גורם לגופך. תזונה נכונה חשובה יותר מפעילות גופנית לשמירת הבריאות לאורך זמן. לפני פעילות גופנית וגם לאחריה רצוי לאכול חטיפים מאוזנים מבחינת תכולתם באבות המזון, כמו למשל פירות יבשים ביחד עם כמה אגוזים.

22/08/2002 | 08:42 | מאת: leeh

שלום, שמי לאה, כפי שידוע לי לאחר שהורדתי כ- 20 ק"ג במסגרת אגודת שומרי משקל. רצוי לאכול ארוחת פחמימות ( כמו פסטה, אורז, תירס, תפו'א) כשעתיים לפני התחלת הפעילות הגופנית. הפחמימות מספקות אנרגיה לביצוע הפעילות הגופנית. כשעה לאחר הפעילות רצוי לאכול חלבונים ( בשר, גבינה, ביצים, דגים, קיטניות). החלבונים עוזרים לבניית השרירים. לשאלות נוספות ותמיכה http://www.zahav.net.il/forum/forum.asp?FORUM_ID=37&CAT_ID=7&Forum_Title=%F8%E6%E9%ED+%E5%EC%FA%EE%E9%E3

23/08/2002 | 09:20 | מאת: נירה אולנד

שלום אדם מה שקובע אם תשמין או תרזה, או תשאר אותו הדבר, הוא השורה התחתונה, הסך הכל של הקלוריות שאכלת, מול הקלוריות שהוצאת. לכן זה לא ממש חשוב מתי בדיוק אתה עושה את הפעילות, אם לפני או אחרי האוכל שמכיל הרבה קלוריות. חשוב רק שביום מסויים , או בתקופה מסויימת, הוצאת יותר ממה שהכנסת. חשוב לציין שפעילות גופנית קבועה מעלה את קצב חילוף החומרים, ומגדילה את מסת השריר בגוף. במצב זה הגוף כולו שורף יותר קלוריות גם במהלך מנוחה, ואז אפשר לאכול קצת יותר באופן קבוע. בהצלחה.

26/08/2002 | 13:36 | מאת: אריה

נירה, את טועה ומתעה ! נושא הירידה במשקל אינו כה פשוט כמו שאת חושבת. בעיני כמות המזון לא משחקת פה תפקיד כל הזמן המזון נשאר טבעי ולא מעבדים אותו למזון ללא ערך שהינו חסר המרכיבים שדרושים לעיכולו. מזון כזה מתעכל בשלמותו ולא משאיר בגוף פסולת שלא ניתנת להרחקה המצתברת בצורת שומן או סותמת את כלי הדם. שום פעילות גופנית לא תצליח לגרום לסילוק פסולת זו. סיבות אחרות להשמנה הינן רגישויות למזונות מסוימים ומיעוט המזון הנאכל הגורם להאטת התהליכים המטבוליים. אשמח לשוחח איתך על נושאים אלה ועל השיטות לטפל בהם ביעילות.

מנהל פורום תזונה טבעית