סובין ?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/08/2002 | 12:49 | מאת: ניר

מדוע טוענים שסובין טוב למע' העיכול, וכיצד, אם בכלל הוא משפר את אופן העיכול ?

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2002 | 14:29 | מאת: קרן

ניר שלום הסובין לא מתעכל, הוא סופח נוזלים במערכת העיכול, מתנפח ויוצא בצואה. בעקבות ספיחת הנוזלים וההתנפחות יש יותר לחץ על המעיים להתרוקן, והדבר תורם ליציאות סדירות יותר ומונע עצירות. חשוב לזכור שאם אוכלים הרבה סובין צריך לשתות הרבה מים כדי שיוכלו להספג, אחרת יכולה דוקא להגרם עצירות. יציאות סדירות טובות לשמירה על משקל, ולניקוי המעיים מפסולת ומכאן גם ספיגה טובה יותר של חומרי המזון החיוניים לגוף וכן הפחתת הסיכויים לחלות בסרטן המעי הגס.

23/08/2002 | 08:11 | מאת: נירה אולנד

שלום ניר סובין הוא דוגמא אחת לסיבים בלתי מסיסים, שקיימים בעולם הצומח במגוון צורות. רוב הירקות והפירות, ביחוד בקליפתם, דגנים שנאכלים ללא קילוף כמו חיטה מלאה ואורז מלא, תירס, קטניות- כולם מכילים סיבים בלתי מסיסים בדומה לסובין החיטה. סיבים בלתי מסיסים אינם נעכלים בגוף. הם עוברים את מערכת העיכול ויוצאים ממנה. בזמן שהם עוברים במערכת העיכול הם מבצעים פעילויות חשובות: הם סופגים מים, מתנפחים, מגדילים את נפח בליל המזון. הסיבים גורמים למזון לעבור יותר מהר במעי. בשל היותם מחוספסים הם גם "מגרדים" את דופן המעי ועוזרים לתאים מתים או חולים לנשור לדופן המעי. במעי הגס הסיבים תורמים לתוספת מים לבליל הצואה, ולכן עוזרים להמנע מעצירות, ותורמים ליציאה רכה, קלה וסדירה יותר. כדי שהסיבים הבלתי מסיסים יעבדו יש להם צורך בהרבה מים סביב. אם אתה לוקח סובין חיטה , חשוב לקחת לא יותר מכף שטוחה פעם או פעמיים ביום, ולהוסיף לה לפחות 2 כוסות מים באותה ארוחה שבה הם נלקחים. בנוסף חשוב שתשתה עוד 8-10 כוסות מים במהלך היום. לקיחת סובין ללא מספיק מים תגרום לנסורת הזאת להשאר נסורת גם בתוך המעי, מה שיגרום לעצירות קשה. תפריט שעשיר בירקות, פירות, דגנים וקטניות בדרך כלל מספק מספיק סיבים תזונתיים, ואז אין צורך לקחת תוסף סיבים. תוספי סיבים בלתי מסיסים שקיימים בשוק הם הסובין עליהם שאלת, ויש גם סיבי פסיליום, מוציויטל, דייסיבית וכד'. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית