הריון - מלח / ויטמין A - המודאגת !

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/08/2002 | 22:22 | מאת: רוני

שלום ! יש לי 2 שאלות - 1- מאז ומתמיד אהבתי להוסיף מלח לאוכל - אבל לא בצורה מוגזמת , עכשיו בהריון (שבוע 11) כל הזמן מתחשק לי דברים ממולחים כמו - פיצוחים וכו... מה הרמה המותרת ומה הנזק שעלול להגרם מעודף מלח ? 2- קראתי כאן בשאלות בעבר לגבי ויטמין A, אך לא הבנתי מה הכמות היומית התקינה של מזון המכיל ויטמין זה ? אני קצת מבוהלת , כי בכמה ימי חופש שהייתי אכלתי בארוחות הבוקר ביצים (כנראה 2) וגם כבד עוף (בערך 3 פעמים באותו השבוע), והתענגתי רבות על פרי המנגו (בטא קורטן) שבשיא עונתו כרגע .... האם גרמתי נזק לעובר ?????

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2002 | 22:08 | מאת: נירה אולנד

שלום רוני את יכולה להרגע, לא גרמת שום נזק לעצמך או לעובר. הבעיה של עודף ויטמין A נובעת לא מאכילת מזונות שעשירים בו, אלא מלקיחת תוספים שמכילים כמויות אדירות שלו באופן קבוע. אז בעניין הזה את יכולה להרגע. לגבי המלח- נשים רבות בתחילת ההריון חשות צורך ביותר מלח (מכאן נובע מיתוס המלפפונים החמוצים). הרשי לעצמך קצת יותר מזונות מלוחים, השתדלי רק לבחור את אלה שלא מפוצצים בקלוריות: ירקות כבושים עדיפים על פיצוחים למשל. עודף מלח עלול להיות בעייתי בשלבים יותר מתקדמים של ההריון, כשיש נטיה לבצקות, ולפעמים גם לעליה דרמטית בלחץ דם. אז לא כדאי להסחף לגמרי עם הנטיה לאכול מלוח. אך קצת יותר מהרגיל בהחלט אפשרי, מבלי לגרום שום נזק. בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

מנהל פורום תזונה טבעית