מקדם גילקמי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/08/2002 | 16:10 | מאת: שאול

האם חל שיפור באינדקס הגליקמי אם אוכלים יחד מספר מוצרים כגון אבטיח וירקות? מעין ממוצע של שניהם?

18/08/2002 | 20:17 | מאת: נירה אולנד

שלום שאול בעיקרון האינדקס הגליקמי יורד כשמוסיפים שומן, חלבון או סיבים תזונתיים למזון שאותו אתה רוצה לאכול. למשל, לאבטיח לבד יהיה אינדקס גליקמי גבוה יותר מאשר לאבטיח עם גבינה בולגרית, או לאבטיח שנאכל כקינוח לארוחה עשירה בסיבים. לכן, לגבי הירקות, תלוי אילו ירקות, ועד כמה הם מכילים סיבים תזונתיים. לא מדובר ממש בממוצע, אלא יותר באומדנים זהירים. נושא האינדקס הגליקמי כולו חשוב יותר כדי להשוות מזונות שונים זה מול זה לגבי המהירות שבה הם גורמים לעליית רמת הסוכר בדם, ופחות כערכים מוחלטים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית