אספקת סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב רציתי לשאול האם בגילי ( 27 )עדיין אוכל לחזק את עצמותיי , אני חייב לציין כי בגיל הילדות לא השתמשתי בחלב ומוצריו בצורה המומלצת , אך בשנים האחרונות אני שותה ואוכל יותר מוצרי חלב . האם חלב הוא המומלץ לאספקת סידן ( שמעתי טענות לגבי כך שהסידן מהחלב לא נספג בגוף עקב ריכוז זרחן גבוה ) . מה דעתך ? בנוסף רציתי לדעת כמה סידן יש בחומוס ואיזה מינרלים וויטמינים מסייעים אף הם לחיזוק העצם ועוביה בתודה עמי
שלום עמי הבשורה הטובה היא: עד גיל 35 עדיין אפשר להוסיף חוזק ועובי לעצמות. מגיל 25 ההרס עולה על הבניה של העצם, ומשם מתחילה הבעיה של דלדול העצם. לגבי הסידן: נכון שהחלבון והזרחן במוצרי חלב מפריעים לספיגת הסידן, אך עדיין חלק נכבד מהסידן נספג. כמויות משמעותיות של סידן נמצאות גם בכל הקטניות כולל חומוס, פול, שעועית לבנה, אפונה, עדשים, באגוזים ופיצוחים מכל הסוגים, ירקות ממשפחת הכרוביים (כולל ברוקולי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים וכד'), סרדינים או דגים שנטחנים ונאכלים כולל עצמותיהם, וטחינה, עדיף טחינה משומשום מלא, שניתן לרכוש בבית המרקחת. בנוסף, רוב הפירות והירקות מכילים כמויות קטנות של סידן, שמצטברות. גורמים שמפריעים לסידן להתיישב על העצמות: זרחן (למשל בבשר, משקאות מוגזים, ממתקים), סוכר, קמח לבן, מלח, עודף חלבון בתזונה, עישון, אלכוהול, קפאין. אני כותבת בקיצור כי הנושא כבר הופיע רבות בפורום, אתה יכול לעשות חיפוש ולקבל עוד מידע. בהצלחה.