ברזל בכבד קפוא

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/08/2002 | 23:23 | מאת: השואל

שלום רציתי לשאול האם הברזל בכבד נהרס בהקפאה? האם יש הבדל בין כבד טרי לקפוא? והאם הקפאת הכבד לאחר צלייתו הורסת את הברזל שבו?

14/08/2002 | 18:32 | מאת: נירה אולנד

שלום השואל ככל הידוע לי אין כל הבדל תזונתי בין כבד שהוקפא לבין כבד טרי. ההקפאה שוברת דפנות תאים בכבד, כמו בכל מזון קפוא אחר, אך לא אמורה להיות לכך השפעה על תכולת הברזל או על זמינותו. גם כבד שכבר בושל והוכן , והוקפא לאחר מכן, הוא בעל אותו ערך תזונתי . כבד טרי הרבה יותר טעים מכבד קפוא, אך תזונתית אין הבדל ביניהם. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית