מאכלים חומציים ובסיסים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/08/2002 | 12:57 | מאת: שאול

יש הנוטים לחלק את המזונות לבסיסי וחומצי ולתת העדפות רבות למזון בסיסי. האם יש לכך סימוכין מדעיים? איך קובעים אם מזון מסוים הוא בסיסי או חומצי? לפי הרכב של מינרלים מסוימים כמו סידן וזרחן ? בתודה

12/08/2002 | 12:29 | מאת: נירה אולנד

שלום שאול יש הבדל בין החומציות או הבסיסיות של המזון כשהוא מחוץ לגוף, לבין ההשפעה שלו בתוך הגוף. רוב הפירות והירקות הם חומציים אם בודקים אותם במעבדה לפני האכילה. אך בשל תכולת המינרלים והאשלגן שלהם, האפקט שלהם בתוך הגוף הוא בסיסי. דגנים, קטניות, בשרים - בתוך הגוף הם בעלי אפקט חומצי קל, למרות שהם נייטרלים מחוץ לגוף. מוצרי חלב- יכולים בהחלט להיות חומציים מחוץ לגוף, אך תכולת הסידן הגבוהה שלהם נותנת להם אפקט בסיסי בתוך הגוף. סוכר וקמח לבן הם בעלי אפקט מאד חומצי בגוף. מזונות בעלי אפקט חומצי גורמים לנו לאגור מים. מזונות בסיסיים מסייעים לגוף (שבאופן טבעי נאבק כל הזמן נגד חומצות שנוצרות בו בתהליכים טבעיים), ולכן הם מועדפים. כמובן שיש צורך לחשוב לא רק על התכונה הזו של מזונות, אלא גם על צרכי הגוף באופן כללי. גם בראיה הזו אנחנו שוב מגיעים לאותה מסקנה: ירקות ופירות תחילה, דגנים,קטניות, בשרים ומוצרי חלב רצויים אך במידה, וכדאי להמעיט ככל האפשר בסוכר וקמח לבן. בתיאבון.

12/08/2002 | 18:28 | מאת: שאול

נירה שלום תודה על התשובה המעמיקה. בהתיחסות למסקנה הסופית שלך: לצורך קבלת חלבון חייבים לפחות דגנים וקיטניות (הרע במיעוטו לעומת בשרים) כי למיטב ידיעתי לא ניתן להשיג זאת מהצומח בלבד. ואזי זה מחייב כמות די נכבדה מדגנים וקיטניות?

12/08/2002 | 18:28 | מאת: שאול

נירה שלום תודה על התשובה המעמיקה. בהתיחסות למסקנה הסופית שלך: לצורך קבלת חלבון חייבים לפחות דגנים וקיטניות (הרע במיעוטו לעומת בשרים) כי למיטב ידיעתי לא ניתן להשיג זאת מהצומח בלבד. ואזי זה מחייב כמות די נכבדה מדגנים וקיטניות?

מנהל פורום תזונה טבעית