סידן ולא מחלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/07/2002 | 12:12 | מאת: מיכל

שלום יש לי בן בן 5 שאסור לו לאכול מוצרי חלב מסיבות בריאות. מהיכן ניתן לספק לו את כמות הסידן הדרושה ? הוא אוכל גבינות טופו ומעדני סויה האם יש בהם סידן? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2002 | 14:31 | מאת: של

אני אוכלת הרבה מוצרי סויה היות ואני לא מאמינה שחלב טוב למישהו חוץ מלעגלים שלהם הוא נועד סידן ניתן למצא גם בפירות וירקות ירוקים בכרוב יש המון וגם בברקולי אגב אי אכילת חלב מונעת גם ליכה ובעיות שונות בקיבה

31/07/2002 | 18:07 | מאת: adi

מיכל ושל היקרות, אפשר גם לקבל סידן משרדינים (לא בטיחותי) ומטחינה. חוץ מזה צריך ללכת לרופא ולדאוג לקבל תוספים. עדי

03/08/2002 | 13:01 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל גם בין סוגי הטופו ומעדני הסויה השונים יש כאלה שמועשרים בסידן, נסי לבחור אותם. סידן במוצרי חלב הוא לא כל כך רב כפי שנהוג לחשוב, בדרך כלל ב 100 גרם מוצר חלב יש 100 עד 120 מ"ג סידן, אלא אם כן הוסיפו סידן נוסף למוצר. אפשר בהחלט להשיג כמויות סידן דומות גם ממוצרי סויה. מקורות נוספים לסידן הם : טחינה (עדיף משומשום מלא, להשיג בחנויות טבע), קטניות (חומוס, עדשים, אפונה, פול, שעועית לבנה), אגוזים וממרחי אגוזים למיניהם, פירות יבשים, ירקות ירוקים כמו כרוב, ברוקולי, עלים ירוקים מכל הסוגים. בעיקרון גם מי שלא אוכל מוצרי חלב כלל , אין כל סיבה שיסבול ממחסור בסידן, כפי שאת רואה יש מקורות נוספים לא מעטים לסידן. שילוב של ירק או פרי עשיר בויטמין C בארוחה שמכילה סידן יעזור לספיגה טובה יותר של הסידן: עגבניה, פלפל, כרוב, בצל ירוק, קולרבי, מלון, תות שדה, פרי הדר, גויאבה. מאחר וגם ויטמין D חשוב לספיגת הסידן והטמעתו בעצמות, שימי לב שהילד יאכל ביצה אחת לפחות פעם ביומיים, אפשר גם כל יום. חלמון הביצה הוא מקור טוב לויטמין D. אם אין אפשרות לאכול ביצה, אפשר לתת לילד תוסף של שמן דגים מידי פעם . בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית