צרבות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/07/2002 | 16:55 | מאת: תמר

שלום רב, עקב צרבות מרובות עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה והתגלה בקע בסרעפת אודם בלוע ודלקת בוושט אני מטופלת בלוסק 20 מ"ג פעמיים ביום אך למרות זאת לפעמים אני חשה בצרבות ברצוני לשאול מה מותר ומה אסור לאכול למי שסובל מצרבות? מה שנאמר לי זה שאסור לאכול פירות שמכילים ויטמין C אך גם מאכלים אחרים גורמים לעיתים לצרבת מרוב שאני נזהרת רזיתי יותר מידי ואני כמעט לא אוכלת כלום מרוב פחד מהצרבות אשמח אם תוכלי לעזור לי ולתת לי דיאטה מתאימה למצב תודה, תמר

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2002 | 09:18 | מאת: אירית

קיבלתי את אותן המלצות בדיוק כמוך ולא עזר עד שחבר של הבן שלי סיפר שסבל אותו דבר בצבא והצרבות נעלמו לחלוטין לאחר שהפסיק לאכול מוצרים מקמח לבן. גם אני התחלתי לאכול כך ולמרות שחזרתי לפירות, הצרבות נעלמו.

31/07/2002 | 19:46 | מאת: נירה אולנד

שלום תמר הלוסק יוצר שכבת בידוד בקיבה, כפי הנראה הצריבה שאת חשה היא בושט. בקע סרעפתי מגביר את הנטיה של האוכל לעלות חזרה לושט, ואז חומצת הקיבה צורבת את הושט. מה שאת צריכה לעשות הוא: 1. לאכול ארוחות קטנות ויבשות, לא לשתות לפחות רבע שעה לפני הארוחה או שעה אחריה. כמו כן להמנע ממזונות רטובים כמו מרקים ורטבים נוזליים. 2. להמנע מקפאין, ניקוטין, מנטה (כולל מסטיק מנטה וסוכריות מנטה) ואלכוהול. כל אלה גורמים להרפיה של השריר בקצה הושט, מה שהופך את עלית המזון למעלה לקלה יותר. 3. להשתדל ללכת לישון או לנוח על קיבה ריקה, ולהוסיף כריות לתנוחה שבה הראש מוגבה מעל הגוף כשאת שוכבת במיטה. 4. נסי לזהות מזונות שגורמים לך לצרבת, הם שונים מאדם לאדם. מזונות נפוצים שגורמים לצרבת הם מזונות מטוגנים ,או עתירי שומן כמו בורקס ופיצה. 5. נסי להמנע מאכילת מזונות חריפים או חמוצים מאד, הם עלולים להגביר את הגירוי לדופן הושט והקיבה. את יכולה לאכול מזונות עשירים בויטמין C שאינם חמוצים, כמו כרוב, בצל, תפוחי אדמה, קולרבי, מלון, פלפלים. בהצלחה והחלמה מהירה.

מנהל פורום תזונה טבעית