סיבים ושילשולים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/07/2002 | 08:11 | מאת: עידו

שלום רבות מדובר פה בפורום על סיבים תזונתיים הייתי מעוניין לדעת האם סיבים יכולים לעזור בהקלה על שילשולים ומהם הסיבים שכדאי לצרוך (ואת הכמות). תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2002 | 09:14 | מאת: נירה אולנד

שלום עידו אם יש לך שלשולים באופן קבוע צריך קודם כל לנסות למצוא סיבה לכך, אולי אם אפשר לשנות את הסיבה גם השלשולים ייעלמו. סיבים תזונתיים בדרך כלל מקלים על עצירות, אך גם בשלשולים הם פועלים כמייצבים ונותני מרקם לצואה, ולכן יש בהם תועלת גם בשלשולים. הסיבים שכדאי להשתמש בהם הם סיבים מסיסים , כמו למשל בקטניות קלופות (עדשים אדומים, אפונה יבשה חצויה), קוואקר, גזר מבושל, תפוח ללא קליפתו , או תכשירי סיבים כמו גואר-גם ומוציויטל. הסיבים הללו יוצרים רשת מיקרוסקופית שאוגרת נוזלים ונותנת נפח. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית