על ח.משמר,ח.מייצב וכ"ד...

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/07/2002 | 23:35 | מאת: אלמוג

שלום,אני בן 18 ומזה חצי שנה מקפיד על תזונה נכונה. אני מוצא עצמי במעיין מצב,שאני לא יודע עד כמה הוא נורמלי ואם כך נכון לעשות כל מוצר שמגיע לידי אני מייד מסתכל ברשימת הרכיבים וכאן למעשה מתחילה הבעיה כל מוצר (כמעט) המחיל ח.משמר,ח. מייצב,חומרי טעם וריח,חומצת מאכל וכ"ו מוחזר למדף על ידי בעיקבות כך מתעוררות במוחי מס' שאלות ותהייות,אשמח אם תעני על כולן: 1. מהו החומר המשמר 2. מהם החומרים המייציבים 3. מהםחומרי הטעם והריח 4. מהי חומצת המאכל עד כמה חומרים אלה מסוכנים לגופנו? את כל זאת אני שואל משום שאני שרוי כבר בבלבול רב,איך אדע מה לבחור? מה כן לאכול ומה לא? (יש לי תפריט קבוע פחות או יותר,אני מדבר בעיקר על מוצרי מאפה,עוגות,עוגיות,מיצים למניהם וכ"ו) אודה לך אם תזרעי נקודת אור בתוך הערפל שבו אני נמצא בתודה מראש.

22/07/2002 | 16:45 | מאת: ריקי

בדיוק עניתי לשאלה מעליך ונתתי קישור לספר שמסביר ה כ ל !!! הנה הקישור http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=291&i=18209&t=18209

25/07/2002 | 08:29 | מאת: נירה אולנד

שלום אלמוג כל החומרים ששאלת עליהם הם חומרים כימיים שונים, חלקם הקטן יכול להיות ממקורות טבעיים, כמו למשל צבעי מאכל שמופקים מסלק או מגזר. מטרתם של החומרים המשמרים הוא להאריך את חיי המדף של המוצר. חשוב לציין שהחומרים המשמרים גם מונעים זיהומים באוכל, כשהזיהומים עצמם לעתים עלולים להיות מסוכנים מאד, לכן חומרי השימור הם לא רק רעים, יש בהם גם צדדים חיוביים. חומרים מייצבים נועדו להעניק מרקם אחיד למוצר, והם בדרך כלל מבוססים על עמילנים או סיבים מסיסים, רובם אינם בעייתיים. צבעי מאכל יש כימיים , יש מסוכנים ויש לא מסוכנים. התפרסמו במיוחד צבע טרטרזין שהתגלה כמסרטן (ונמצא למשל בשקדי מרק צהובים)וכמגביר היפראקטיביות אצל ילדים, וצהוב סנסט 5 , שנאסר לשמוש בארצות הברית בגלל היותו מסרטן. טוב אתה עושה כשאתה בודק ומחזיר למדפים מוצרים שיש בהם חומרי צבע ושימור , אך כדאי גם לא להגביל מאד את התזונה שלך. מידי פעם אפשר לאכול גם מזונות שמכילים חומרי שימור וצבעי מאכל, לא מתים מזה כל כך מהר. אין ספק שתזונה בריאה ונכונה צריכה להתבסס בעיקר על מזונות טריים בעלי חיי מדף קצרים, ופחות על מוצרים מוכנים, משומרים, או כאלה שנשמרים חודשים ושנים בתוך אריזתם. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית