יום שישי "שחור"
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי נירה, יש לי בעיה... במשך כל השבוע(א-ה) אני מצליח לשמור על איזון באוכל ושומר על דיאטה אך, כאשר מגיע יום שישי יש לי בעיה גדולה! אני כמעט כל היום בבית ואני מתעורר ישר לבישולים של אמא.. קשה לי להתאפק ואני זולל עד שאני מרגיש ממש מלא וממש שמן לאחר מכן בערב הארוחה מאד דשנה ואם אני לא אוכל בבית אז אני אוכל בחוץ דברים משמינים מאד כמו פיצה וכו'. לכן גם נוצר מצב שבשבוע שבא אני חייב לקצץ שוב כדי לחזור לגזרה פחות מלאה. שאלתי אלייך היא אילו תבשילים כדאי לאכול כדי שלא יכבדיו על הבטן ולא ינפחו אותה? ואיזה תפריט היית מציעה לי ליום שישי לנוכח הזמן הרב שאני מבלה בבית. יש לציין שאני עוסק בספורט באופן קבוע במשך כל השבוע כולל יום שישי. אודה לך על עזרתך, רועי
דבר ראשון, אתה יכול לבקש מאמא לא לטגן את האוכל. במקום שניצלים- חזה עוף. במקום צ'יפסים- תפוח אדמה אפוי. במקום כרובית מוקרמת- כרובית עם גבינה לבנה... סלט ירקות גדול מאוד יעזור לך להתמלא בלי לחרב את הגזרה. כך גם מרק ירקות דל שומן. אתה יכול להחליט שכיוון שזה סופשבוע אתה קצת מפנק את עצמך אבל תקבע לך עד כמה. מראש תברר מה יש לאכול ותקבע לך מה אתה הולך לאכול. ככה לא תגזים. אל תסיים את הארוחה כשאתה מפוצץ. שב ליד השולחן, אכול לא ובהנאה ואם אתה מתחיל לחשוב שאתה שבע, הנח את הסכו"ם. המון פעמים אחרי 5 דקות תגלה כבר שאתה שבע לגמרי... דבר שני- עשה לך סדר יום ליום שישי ודאג לחשוב מה תאכל מתי. אם אכלת המון בצהרים, קזז מהערב! דאג לותר על קינוח או להסתפק בסורבה או משקה חם שיסתום אותך. גם אני אוכלת הרבה יחסית בימי שישי ושבת. אבל אני דואגת לא לאכול דברים עתירי סוכר ושמן, ולאכול אוכל טעים ובריא יחסית... המון בהצלחה.
רועי, כל מה שיפעת אמרה זה נכון. אבל אפשר גם להחליט שאם אתה יודע שאתה הולך לאכול הרבה ביום שישי, למשל בערב, אז מקזזים מראש ביום חמישי, שישי עד הערב וביום שבת. עדי
שלום רועי מה שאני מציעה לך הוא : 1. להמנע חד משמעית ממזונות מטוגנים כמו שניצלים, צ'יפס וכד', גם אם נורא בא לך. אם המשפחה רוצה לעזור לך, אולי אמך תסכים לוותר על מזונות מטוגנים בשבילך ולמען בריאות כל המשפחה. 2. מכל המאכלים שאתה אוהב אתה יכול לאכול, אך הקפד על כמות קטנה. אם בארוחה המשפחתית יש 5-6 סוגים של מאכלים, אתה יכול לאכול את כולם, אך 2-3 כפות מכל אחד מהם, אם הוא עתיר קלוריות ושומן. סלט ירקות או מרק צח וכד' אתה יכול לאכול בכמות יותר גדולה כמובן. 3. קינוחים ועוגות- קח 2 ביסים מכל אחד מהם: ביס אחד כדי לטעום, והביס השני כדי לאשר את הטעם שחשת. זה מספיק, הביס השלישי הוא כבר מיותר. 4. הקפד לשתות רק שתיה דלת קלוריות, כי שתיה יכולה להקפיץ את כמות הקלוריות בארוחה ללא כל סיבה טובה. 5. אם יש מאכלים שאתה לא ממש מת עליהם, ואתה אוכל מתוך הרגל או מתוך נמוס, נסה לא לאכול אותם. שאל את עצמך מה אתה באמת מאד אוהב ומה אתה באמת רוצה לאכול, אלה המאכלים שכדאי לך לחטוא בשבילם. 6. אתה לא חייב לזלול כל השישבת. יש ארוחה חגיגית אחת או שתיים, ויתר הזמן אתה יכול למצוא לעצמך עיסוקים אחרים חוץ מללכת את המסלול למקרר ובחזרה. 7. מה לעשות, על כל דבר בחיים משלמים. ככל שתאכל יותר, כך תצטרך להתאמץ יותר ולעשות יותר ספורט בימים שאחרי. קח את זה בחשבון. בהצלחה.