גלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/07/2002 | 02:10 | מאת: דור מודן

מלבד העמסת יתר על מערכת החיסון והעיכול. הייתי רוצה פרטים נוספים על מה גורם החלבון בגוף וכיצד הוא משפיע על חולי ציליאק.

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2002 | 17:46 | מאת: נירה אולנד

שלום דור הגלוטן הוא חלבון ככל החלבונים. הוא נמצא בחיטה, שעורה ושבולת שועל. הוא לא גורם להעמסת יתר על שום דבר בגוף, אלא אם כן כלל כמות החלבונים שנאכלת במהלך היום היא מוגזמת באופן משמעותי. ישנם אנשים שרגישים לגלוטן, ותופעה זו נקראת מחלת צליאק. אותם אנשים צריכים להמנע ממוצרי מזון שמכילים גלוטן. אם אדם רגיש לגלוטן אוכל גלוטן, הוא מקבל כאבי בטן קשים, שלשולים, גזים וכד'. בתוך המעי מערכת החיסון נלחמת בחלבון אותו היא מזהה כמזיק, ואז ייתכנו דימומים מיקרוסקופיים במערכת העיכול, איבוד דם במהלך הזמן, אנמיה וחולשה. אדם רגיש לגלוטן שממשיך לאורך זמן לאכול גלוטן עלול לפתח אלרגיות נוספות ורבות למזונות אחרים, לסבול מאנמיה, מבעיות עיכול קשות וכד'. חשוב לזהות את האלרגיה הזו בגיל צעיר (אם היא אכן קיימת) שכן אצל ילדים רגישים לגלוטן , אכילת גלוטן באופן קבוע עלולה לפגוע בגדילה ובהתפתחות. חשוב לי לציין שאמנם הרגישות לגלוטן קיבלה חשיפה תקשורתית, אך יש לא פחות מכך אנשים שרגישים באותה מידה לחלבון הביצה, לדגים, לפירות ים, לבוטנים ועוד. לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית