התנזרות מחלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/07/2002 | 22:34 | מאת: שרון

בעלי החליט לפני כשנתיים שחלב ומוצריו גורמים לו לחלות יותר. הוא לא נגע בחלב ובמוצריו שנתיים ובאמת הוא כמעט ולא היה מצונן או חולה (גם לא בשפעת בחורף) אחרי ששנים הוא היה חולה במשך כל החורף. השאלות שלי: האם באמת יש קשר כזה משמעותי בין החלב למחלות? והאם אי צריכת חלב ומוצרי חלב יכולה להזיק לגוף? (כי אני יודעת שאין שום תחליף או ויטמין שהוא אוכל במקום) ומה כדאי בכל זאת לאכול כדי להשלים את החסר? לתשובתך אודה.

12/07/2002 | 22:42 | מאת: adi

שרון, 1. יש אנשים שאלרגים לחלב. 2. חלב הוא מקור חשוב ביותר לסידן וחלבון (אפשר לאכול מוצרי סויה במקום(. 3. לפנות לרופא לקבלת תוספים. עדי (מניסיון החיים)

13/07/2002 | 13:25 | מאת: שרון

תודה עדי, אני חושבת שניסיון חיים חשוב לא פחות מתעודה באוניברסיטה. במקרה של בעלי הוא לא אלרגי לחלב מבחינת תופעות לוואי פיזיות אחרי שתיה או אכילה. אין לו בחילות או שילשולים או כל דבר אחר. וגם סויה הוא לא אוהב.

15/07/2002 | 09:25 | מאת: דליה ודוד הבריאת הטבעית

בחלב ומוצריו הן שום חלבון ו/או סידן כדי לשווק את החלב מצעירים על זה אבל הדבר פשוט לא נכון החלב ומוצריו הם רעל קטלני לאדם את החלבונים והסידן ניתן לקבל באגוזים פירות וירקות לגוף האדם לא יכול לפרק את החלב ומוצריו דבר הגורם לדלקות ועד לגידולים סרטניים חומר למחשבה ובריאות טבעית

13/07/2002 | 17:22 | מאת: נירה אולנד

שלום שרון יש אנשים שרגישים לחלב ומוצריו, אם כי רובנו מסתדרים איתם יופי ללא שום בעיה. אם בעלך חש שההתנזרות ממוצרי חלב שפרה את בריאותו, אין כל מניעה שימשיך להתנזר מהם. מוצרי חלב בדרך כלל מספקים לנו חלבון וסידן. חלבון נמצא בשפע בבשרים, דגים, ביצים, קטניות מכל הסוגים (סויה, שעועית לבנה, עדשים, אפונה, פול, חומוס), טחינה, אגוזים ופיצוחים. בדרך כלל התפריט המערבי מספק חלבון מעל ומעבר, כך שזו לא צריכה להיות דאגה. בנושא הסידן: טחינה (עדיף טחינה משומשום מלא, להשיג בחנויות טבע), קטניות, מוצרי טופו (יש גבינות צהובות ונקניקים מטופו בטעם לא רע בכלל), ירקות ירוקים (כרוב, ברוקולי, תרד, מנגולד, עשבי תיבול), סרדינים או דגים אחרים שנאכלים כולל עצמותיהם, ופירות יבשים, כולם עשירים בסידן. נסו להעשיר את התפריט במוצרים אלה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית