שמן זית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/07/2002 | 04:05 | מאת: יעל

שלום, ברצוני לדעת האם מותר לטגן שמן זית ומהו ההסבר המדעי לכך? תודה יעל.

09/07/2002 | 19:46 | מאת: adi

יעל, לא רצוי לטגן בשמן זית כי הוא מתחמם מהר מאוד וזה הורס את הסיבים התזונתיים. עדי

09/07/2002 | 21:17 | מאת: יעל

לעדי, תשובתך לא ברורה,לאילו סיבים אתה מתכוון?האם בשמן יש סיבים? יעל

10/07/2002 | 18:40 | מאת: רונית

שמן זיית מכיל הכי מעט חומצות שומן רוויות (לא בריא) מכל השמנים, לכן הוא יתחמצן הכי מהר (יתקלקל) . שמן בכלליות מתחמצן באור ובחום (לסרוגין וביחד)

11/07/2002 | 22:26 | מאת: נירה אולנד

שלום יעל אפשר לטגן בשמן זית, וגם בשמנים צמחיים אחרים. יחד עם זאת, ברגע ששמן מעלה עשן סימן שהוא נשרף, הטמפרטורה שלו גבוהה מידי. במצב כזה חלק מחומצות השומן משנות צורה והופכות לבעלות פוטנציאל מסרטן. תופעה זו קורית יותר דווקא בשמנים צמחיים ששונים משמן זית, אם כי גם שמן זית יכול להשרף בטמפרטורות גבוהות. בעיקרון טיגון הוא אופן הכנה מאד לא רצוי , גם בגלל הכתוב למעלה וגם כי כמות השומן והקלוריות באוכל מטוגן היא גבוהה הרבה יותר מידי. הטיגון בשמן זית לא פופולארי פחות מסיבות של בריאות ויותר מסיבות של מחיר (הוא שמן יקר יחסית) וטעם (טעמו המודגש של שמן זית לא תמיד מתאים למאכלים מטוגנים). אם בריאותך וגזרתך חשובים לך, עדיף שתאכלי כמה שפחות מזון מטוגן, ולא משנה באיזה שמן טגנו אותו. בתיאבון.

18/12/2002 | 11:53 | מאת: yosi

זה מאוד מעניין. מה תגידי על הצרפתים?

מנהל פורום תזונה טבעית