השימוש במלח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/06/2002 | 09:29 | מאת: מ.

30/06/2002 | 09:32 | מאת: מ.

רציתי לדעת על ההשלכות הבריאותיות של שימוש מרובה במלח באוכל ?

03/07/2002 | 17:59 | מאת: נירה אולנד

שלום מ. הכל תלוי למי, באיזה מצב בריאותי, ובאיזה גיל. בעיקרון, אדם בריא לחלוטין, אין כל מניעה שיצרוך מלח ככל שבא לו. אנשים שמזיעים הרבה , או ספורטאים, זקוקים לכמויות מלח גדולות יותר מרובנו, כי הם מאבדים מינרלים דרך הזיעה. אנשים שיש להם בעיה של לחץ דם, או בעיות כיליה, או בצקת מסיבות אחרות, צריכים לצרוך מלח בצמצום, בדרך כלל על פי הוראת הרופא שלהם. אצל רוב האנשים עודפי מלח מופרשים ומווסתים על ידי הכליות. אם הכליות לא מתפקדות כראוי, עלולה להווצר בעיה של עודף מינרלים בגוף, צבירת נוזלים, בצקת, הכבדה על הלב והריאות, ואפילו סכנת מוות. במקרה של לחץ דם גבוה חלק מהאנשים רגישים לעודפי מלח, ואם הם אוכלים יותר מלח מהמותר להם , המלח מעודד צבירת נוזלים בגוף, מה שמעלה עוד יותר את לחץ הדם. לכן יש להם בדרך כלל הוראה להפחית את כמויות המלח במזון. יש לציין שאנשים בעלי לחץ דם גבוה לעתים מזומנות אינם רגישים למלח, ואז אין צורך שיפחיתו את כמות המלח, כי הוא לא משפיע להם על לחץ הדם. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית