לחם חי/מקמח מלא - עמילן???

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/06/2002 | 11:37 | מאת: גילי

מהם ההבדלים בין לחם מקמח מלא ולחם מקמח חי? האם סוגי לחם אלה נחשבים לעמילן?? ברצוני להקטין את צריכת העמילן שאני אוכלת (בעקבות המלצה שקיבלתי) האם החלפת הלחם הרגיל בחי תעזור?? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2002 | 10:05 | מאת: נירה אולנד

שלום גילי פחמימות נחלקות לשני סוגים עיקריים: הפחמימות הפשוטות, שהן בדרך כלל הסוכרים המתוקים בפירות, בענבים, בחלב ובכל מה שמכיל סוכר לבן. הסוג השני: פחמימות מורכבות, הוא העמילן, והסיבים התזונתיים. פחמימות אלה הן דווקא המומלצות יותר לאכילה במהלך היום, מאחר והספיגה שלהן בדם איטית יותר, הן מספקות אנרגיה זמינה לאורך יותר זמן, יש להן נטיה קלה יותר לגרום לרעב יחסית מהר אחרי הארוחה. העמילן הוא ספק האנרגיה העיקרי שלנו. הוא נמצא בתפוחי אדמה, לחם מכל הסוגים, אורז מכל הסוגים, כל מוצרי החיטה, שעורה, בטטות, כוסמת, תירס וכד'. ההבדל בין לחם מקמח מלא ללחם מקמח לבן הוא בכך שבקמח המלא יש גם סיבים תזונתיים, שמשפרים את העיכול, משביעים יותר, ותורמים לספיגה איטית עוד יותר של הפחמימות לדם. כנ"ל ההבדל בין אורז מלא לאורז לבן. אין דבר כזה קמח חי. הכוונה לקמח מלא, או ללחם ששולבו בו גם גרגרי חיטה נבוטה. לא ברור לי ממי ולמה קיבלת הנחיה לא לאכול עמילן. לדעתי שווה לחשוב שוב על הרעיון הזה, מאחר וההנחיה הזו מאד מגבילה, ועלולה לפגוע בבריאותך לטווח ארוך. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית