סתימה או טיפול שורש בשן בינה בליזר ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

08/04/2008 | 13:18 | מאת: גילעד

ד"ר אמיל ליטבק היקר שלום רב לאחרונה התפתחה אצלי רגישות קיצונית לקור בשן בינה עליונה ימנית שיש בה סתימת אמלגם אבל עדיין לא כואבת סתם, ובבדיקת רופא היתה תגובת כאב מסויימת בנקישה אבל לא רואים משהו מיוחד בצילום. לפי דעת הרופא שלי האלטרנטיבה המומלצת היא עקירה כי מדובר בשן בינה[למרות שלדעתי היא די שימושית בפה ויש בזה עוד סיכונים], אפשרות נוספת ויקרה היא טיפול שורש פלוס כתר. עוד אפשרות שסיכויי הצלחתה אינם ברורים היא פשוט לחדש את הסתימה ולקוות לטוב, מצד שני אין באפשרות זו הרבה סיכון מלבד בזבוז ההוצאה הנמוכה לסתימה. שאלתי אליך האם כדאי חוות דעת רופא נוספת, ומה דעתך על האפשרויות ? והאם הסיכוי לסתימה באמצעות לייזר בגלל יכול החיטוי הגבוהה וסתימה בחומרים מורכבים ייתן יותר סיכויים להצלחה ? שאלה נוספת האם אין אלטרנטיבה לכתר לאחר טיפול שורש למשל באמצעות ליזר וסתימה בחומרים מורכבים ? עוד שאלה האם אתה ממליץ באופן כללי להחליף את סתימות האמלגם בפה בסתימות לבנות בגלל הסיכון שיכול להתפתח עששת מתחת לסתימת אמלגם ? אודה מאוד מאוד לתשובתך

25/04/2008 | 18:29 | מאת:

שלום גילעד התרשמתי מאוד מהניתוח שלך למצבך הדנטאלי . הטיפול השמרני ביותר הוא הוצאת האמלגם, ניקוי עששת ושיחזור חדש בעזרת קומפוזיט. ברור לגמרי שעדיף בכל מקרה ניקוי עששת בעזרת לייזר לעומת מקדח (דיוק, חיטוי ועוד). אם בכל זאת מגיעים לשורש (גם כאן יש ללייזר מקום) יש לשקול האם צריך כתר או ניתן להסתפק בשחזור קומפוזיט. במקרים רבים אין אפשרות טכנית לבצע טיפול שורש בשן בינה עקב המיקום ופתיחת פה לא מספקת. אם זה המקרה אז אין ברירה אלה לעקור. אני מקווה שהשלמתי לך את התמונה. בנושא אמלגם: חומר זה מכיל את אחד הרעלים החזקים בטבע - כספית. כספית נפלטטת מאמלגם באופן איטי. יש מדינות בעולם האוסרות להשתמש באמלגם אצל בני אדם או להודיע להם על ההרכב של האמלגם. יצרני אמלגם רבים אוסרים שימוש באמלגם בילדים ונשים בהיריון. עדיין אין מחקר המוכיח חד משמעית מה הכספית שנפלטת מאמלגם בשיניים גורמת.גורמת לגוף. לדעתי היום הזה לא רחוק. אין צורך לרוץ מחר לחדר מיון ע"מ להוציא אמלגם מהשיניים אך מאידך גיסה כדאי לעשות תכנית ארוכה להחלפה כזו. למשל סתימה בחודש או בשבועיים

05/12/2008 | 22:32 | מאת: ורד

ד"ר ליטבק שלום רב, לאחר הלידה(לפני כ- 4 חודשים) סבלתי מדלקת בחניכיים וכן מכאבים בשן בינה תחתונה ימנית, שיש בה סתימה "לבנה". בבדיקות רופאים (רופאי שיניים, פה ולסת, אף אוזן גרון) גילינו שהסתימה לוחצת על העצב, הרופא החליט על טיפול "שמרני", לפתוח את הסתימה, ולסתום מחדש בסתימה זמנית. לצערי כעבור שבועיים חזרו הכאבים. שאלתי אליך, מהן האופציות להמשך טיפול העומדות בפניי? והאם אפשר לטפל בלייזר בלי "להרוג" את השן? ואיזה רופא אתה ממליץ שיכול לטפל בי באיזור חיפה? לתשובתך המהירה אודה ורד