השתלות שיניים ועקירות.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

24/12/2006 | 20:27 | מאת: לינוי

ד"ר אמיל שלום, אני אשמח מאוד אם תוכל לענות על שאלתי. חסרות לי שניי שיניים לפני הקדמיות מהיום שנולדתי. אני צריכה לציין שהייתי אצל אורטודנט והוא טען שאפשרי לעשות גשר שקוף/ברזל ולצמצם את הרווח ולהשתיל שני שיניים. בגלל שזה נושא מאוד רגיש אצלי, החלטתי לוותר על הגשר, בגלל שזה מכוער ולא מתאים לגילי..אני אומנם בת 20 אבל איחרתי את המועד. הייתי בכמה מקומות שהציעו לי לעקור את ארבעת השיניים עם הרווחים ולהשתיל שש חדשות..אני מדברת על שני קדמיות ושני ניבים ותוספת של עוד שני שתלים חדשים. עכשיו ידוע לי על לקיחת דם מהחניכיים כדי לראות אם באמת השתל יתפוס והכול, השאלה שלי זאת האם יש לניתוח הזה הרבה אחוזי הצלחה מבחינת שני שתליים בשיניים הקדמיות? ואם זה לא מהווה סיכון לבעיות חניכים, כי סבלתי בעבר מנפיחות מתמשכת..

28/12/2006 | 22:08 | מאת:

לינוי שלום. חסר מולד של שתי שיניים קדמיות ניתן לפתרון במספר דרכים. אחת הדרכים היא לבצע שתלים באיזור החסר, אך לעקור 4 שיניים בריאות ע"מ לבצע 6 שתלים לא הייתי מאחל לאף אחד. לדעתי הדרך הזאת לא נכונה