מה היתרונות של סתימה בלייזר?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

06/08/2010 | 16:47 | מאת: גיל

הייתי בבדיקה שגרתית של השיניים בקופ"ח . נאמר לי שיש לי 2 חורים. אין לי כאבים כלל. החורים הם שיטחיים. אני חושב לעבור סתימה בלייזר ,בהתחשב בזה שהיא יותר יקרה בהרבה, הייתי רוצה לדעת מה היתרונות של סתימה בלייזר לעומת סתימה לבנה רגילה? האם בשני המקרים יש צורך בסתימה ? (משום מה נכנס לי לי לראש, שבלייזר אין צורך בסתימה כלל כי הלייזר מנקה את הריקבון ואז אין צורך בסתימה . זה נכון?) תודה רבה

07/08/2010 | 17:23 | מאת:

קרן לייזר מחליפה מקדחה כמו שמכונית החליפה עגלה עם סוס או טלפון סלולרי החליף את טלפון החוגה ואפשר למצוא דוגמאות דומות לרוב. קרן הלייזר מנקה את השן (במקרה הזה) ומכינה את השן לקבלת חומר מלאכותי אשר יבוא במקום חומר שן חסר עקב חור. חור בשן נוצר כתוצאה מרכבון השן בעקבות פעילות של חיידקים ההורסים את שכבת שן חיצונית ובהמשך גם פנימית. קרן לייזר עדיפה בכל מקרה על מקדח והיתרונות רבים. המושג "סתימה בלייזר" בעצם לא מדויק כי הלייזר לא עושה את הסתימה. ברוב המקרים (מעל 80% ) אין צורך בזריקת הרדמה לצורך טיפול בשן. בהצלחה

10/08/2010 | 00:39 | מאת: גיל

1. אני מבין שחובה יהיה להשתמש בחומר המלאכותי במקום החור. נכון? 2. איזו סתימה (החומר המלאכותי) נהוג לשים ? לבנה או שחורה? (מדובר בשיניים טוחנות פנימיות ) תודה רבה