תזונה בריאה

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

19/11/2006 | 14:45 | מאת: סיוון

שלום עדי אני בחורה בת 21.ויש לי כמה שאלות אליך: 1)אילו מאכלים טובים ומקלים ומאילו מאכלים מומלץ להימנע למי שסובל ממעי רגיז ברמה בינונית? 2)בעוד חודש אני נוסעת לחצי שנה לחו"ל...האם יש מאכלים שמומלץ להימנע מהם בהתחלה..?האם מערכת העיכול מושפעת משינויי סביבה? שאלה אחרונה האם יש מאכלים שתורמים לרמת הריכוז ויכולים לעזור לפני מבחן? תודה רבה

19/11/2006 | 15:45 | מאת:

יש להמנע ממזונות המחמירים את תסמיני המחלה. מזונות הידועים כבעייתיים: אלכוהול, שוקולד, קפאין ,מזון מתובל, מיצי פירות, פירות וירקות לא מבושלים, מוצרי חלב, ברוקולי, כרוב (ומזונות אחרים שגורמים להיווצרות גזים) וממתיקים מלאכותיים כמו סורביטול ומניטול. יש להיזהר עם מוצרי חלב אם קיימת רגישות ללקטוזה, תחליפי חלב במוצרי חלב דלים בלקטוז, או השתמשי באנזימי עיכול כגון לקטאייד או לקטזין. מומלץ לצרוך מוצרי חלב בכמות קטנה או בצירוף עם מזונות אחרים, כדי להאט את העיכול. לעיתים מוטב להפסיק לגמרי את צריכת מוצרי החלב. דגש על אוכל מבושל, קל לעיכול ומזין כגון אורז לבן, ירקות מבושלים ומרקים, מרק עוף, עדשי מונג. לריכוז מומלץ לאכול הרבה פירות וירקות,מאכלים ללא קפאין. ישנם ויטמינים שעוזרים לאנרגייה ולחושים,כגון ויטמין האולטימה B .

14/12/2006 | 01:28 | מאת: ingbi

אני סובלת ממרירות בפה, עברתי בדיקות שנות וגם גסטרוסקפיה וקולונקוספיה והכל בדסר, נאמר לי שאולי זה עקב רגישות ללקטוזה, נסיתי חודש לא לאכול שום דבר חלבי והמרירות בפה מופיע. איזה עוד בדיקות היתי צריכה לעשות כדי לדעת עם זה ממש רגישות ללקטוזה??

14/12/2006 | 01:29 | מאת: ingbi

אני סובלת ממרירות בפה, עברתי בדיקות שנות וגם גסטרוסקפיה וקולונקוספיה והכל בדסר, נאמר לי שאולי זה עקב רגישות ללקטוזה, נסיתי חודש לא לאכול שום דבר חלבי והמרירות בפה מופיע. איזה עוד בדיקות היתי צריכה לעשות כדי לדעת עם זה ממש רגישות ללקטוזה??