שיקום לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/08/2001 | 08:35 | מאת: alisheva

שלוםרב, בחודש מרץ 2000 הוסר גידול שפיר מהפורמן מגנום. לאחר הניתוח סבלתי מכאבי תופת ברגל ימין ( הדבר נפתר בעזרת אלקטרודה שהושתלה בD12 ושעוזרת ללביטול כמעט מוחלט של הכאבים), וכאבי ראש שמופיעים לפרקים. אני מטופלת בנאונרטין ( 2400 מ"ג ליום) וכדורים נגד כאבי הראש . עד לניתוח הייתי מאד פעילה ( למרות ואולי בגלל גילי - ילידת 1950) שחיתי פעמיים בשבוע לפחות 20-30 בריכות, הלכתי כל יום 4 ק"מ ו אני מאד אוהבת לרקוד. למרות השיקום המאד ארוך שלי, כל הרופאים ( הנוירוכירוג שרואה אותי פעמיים בשנה, הנוירולוגית שרואה אותי פעם בחודש, ורופאת המשפחה שרואה אותי לפי הצורך ) מאד מרוצים מהשיקום שלי, רק אני לא מרוצה מעצמי, וזאת מפני שנכון להיום אני לא יודעת איך לחזור למעגל החיים הקודם שלי, קשה לי מאד ללכת ( כי כואב החלק של האלקטרודה שמושתל בקיר הבטן ושכתוצאה מהתנועתיות מתחיל לכאוב לי) ושלא לדבר על לרקוד, בזמן שחייה יש לי לחץ על הבטן ואז שוב יש לי כאבים, ולאור כל הנזכר אני לא יודעת באיזה מסגרת להעזר על מנת לחזור למסלול חיים רגיל. אודה על הכוונה לאן או למי עלי לפנות. תודה אלישבע

14/08/2001 | 10:09 | מאת: דר' דניאל גוטליב

נראה לי, לפי סוג הטיפולים שכבר קבלת, שאת ממצה את ההבטים הרפואיים-טכנולוגים של אפשרויות הטיפול בך ומשום כך לי אין מה להוסיף בתחום זה. לעומת זאת אי אפשר להדגיש מספיק עד כמה אנו מזניחים לפעמים את ההתייחסות להבטים הנפשיים-הסתגלותיים של התהליך השיקומי ובעיניין זה הייתי מייעץ לך לנסות לפנות למרפאה הנוירופיכולוגית בבי"ח לוינשטיין במסגרת מרכז יום לנפגעי ראש ולבדוק במה הם יכולים לעזור לך להתמודד עם המצב שלך. לקבלת פרטים נוספים (ממי להביא מכתב הפנייה וטופס 17 וכד') נא תפני ליעל בטלפון 097709100. בהצלחה.

17/08/2001 | 19:47 | מאת: אלישבע

תןדה לך ד"ר גוטליב אלישבע

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי