מה עושים לאחר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/11/2016 | 13:57 | מאת: ירון

שלום אבי עבר שבץ מוחי לפני יומיים. הוא כרגע מאושפז בבית חולים לצורך בדיקות נוספות. עד עכשיו עשו לו בדיקות EEG, MRI, CT וניקור מותני. השבץ לא פגע כלל בתפקוד המוטורי שלו. עיקר הבעיה היא פגיעה בזיכרון וגם יכולת ההבעה שלו לא טובה. הוא לא יוזם שיחה בעצמו וכשהוא נשאל שאלות הוא עונה במילים בודדות ולא מרכיב משפט ארוכים. הוא מסוגל לקרוא. 1. רציתי לדעת מה כדאי עוד לעשות או לבדוק כל עוד אנחנו בבית החולים? 2. כיצד ממשיכים הלאה מפה? איך יעשה תהליך השיקום? עם איזה רופא או בעל מקצוע אנחנו צריכים לדבר? איך נדע אם מותר לו לנהוג ברכב? איך נדע אם הוא יוכל לחזור לעבוד יום אחד? תודה

ירון שלום, מבחינת בדיקות חסרה לי בדיקה של קלינאית תקשורת ומרפא/ה בעיסוק. בשלב הזה אין טיפול תרופתי לשבץ עצמו, מלבד איזון קרישיות דם וטיפול במחלות רקע אחרות אם קיימות. יש רופאים בארה"ב הממליצים בשלב הזה לתת שמן דגים בשביל חומצות האומגה 3 שבו שמיטיבות עם המוח ומצמצמות תהליכים דלקתיים המתרחשים לאחר האירוע. לגבי המשך תהליך השיקום קרא במדריך לשיקום: http://www.shikum-cva.org/rehab/general-hospital זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי