מה האפשרויות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

21/10/2016 | 22:48 | מאת: דוד

אבי בן 80 עבר ארוע מוחי בגזע המח. אוטם תתחריף בפונס. 4 שבועות היה במצב שבקושי הלך. חוסר יציבות נופל עומד ליפול נכנס לפחד בהליכה שאנשים מתקרבים. עבדנו על הליכה שעות רבות צמוד יציבה והליכה צעדים רגילים באינטנסיביות.. פתאום הוא קם בהוקר ואמר שהוא יכול ללכת אבל אז פעמיים נפל ונפצע. הוא לא התייאש ובעל רצון כיום 15שבועות אחרי. הוא נשאר עם בעיית סבוב וכיפוף. הבעיה שהוא מאתגר את עצנו ומנסה להתכופף בלי להחזיק ועומד על רגל אחת. בקצור שובב לא קטן. אנחנו מסבירים שלא לקחת סיכונים ושמזל הוא הולך בחזרה. מה ניתן לעשות לשפר עטד את המצב בצורה מסודרת אבל בלי שהוא ינסה לסכן את עצמו. האם יציאה ממצב שתארתי אוטם בגזע מח היא חריגה? כי אף אחד לא מאמין לנו שהיה לו שבץ בגזע מח והוא הולך. מה הנסיון שלך יש סיכוי לעוד שיפור בתרגול או שזה מה שישאר?

שלום, בסבירות גבוהה אביך יכול להמשיך ולהשתפר. צריך רק להשתדל שיתרגל בצורה בטוחה. אם השיפוט שלו אינו תקין צריך השגחה יותר צמודה. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי