דופיקר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

14/07/2001 | 00:14 | מאת: דוד

ד"ר גוטליב שלום, בתשובתך הקודמת ענית לי שדופיקר ניתנת במצבים שונים שאינם בדיוק מחלת פרקינסון אולם הם דומים למחלה מבחינת הסימפטומים, והוספת שכבר דיברת על כך בפניה קודמת. חיפשתי בפורום בפניות קודמות, ומצאתי פיסקה אחת מתשובה שנתת ובה אמרת שמנסיונך דופיקר יעילה רק במקרים בהם יש מחלת פרקינסון בנוסף לשבץ מוחי. במקרה שלי - אין לי פרקינסון ולא היה לי מעולם שבץ מוחי (אני מתחת לגיל 40), וקיבלתי מהרופא הנוירולוג שלי את התרופה דופיקר (הוא אמר שזה להקלת העוויתות), האם תוכל לומר לי באיזה מצבים חוץ מפרקינסון ניתנת דופיקר ? בתודה מראש ובברכה, דוד

22/07/2001 | 19:37 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ישנה קבוצה שלמה של מחלות שאנו קוראים להן מחלות אקסטראפירמידליות ומחלת הפרקינסון היא הידועה בינהן. אף על פי שדופיקר נועד לטיפול במחלה זו אנו מנסים את התרופה בחלק מהמחלות האחרות השייכות לקבוצה זו בתקווה שהתרופה תהיה מועילה. אני מניח שהשימוש במונח עוויתות לתאור הבעיה שלך הוא כללי ומנחש שאולי מדובר על תנועות בלתי רצוניות מסוג אטטוזיס כמו שרואים במחלה מקבוצה זו הנקראית דיסטוניה. כאמור מנסים את התרופה ולעיתים היא עוזרת ובנוסף לכך מנסים עוד תרופות בעלות השפעה דומה. אני מציע שתפנה למרפאת הפרעות תנועה באחת המחלקות הנוירולוגיות שבאזור מגוריך.

21/09/2008 | 19:37 | מאת: דוד אפרים

ד"ר גוטליב שלום. האם יש תחליף יעיל לתרופה דופיקר? אימי בת ה-83 סובלת מפרקיסוניזם קל.בנוסף על אוסטופורוזיס קשה, לב ולאחרונה כליות והיא סיעודית.הדופיקר גורם לה לתופעות לוואי קשות,גופניות ומנטליות. כרגע היא לוקחת 3 פעמים ביום רבע כדור דופיקר, + פעמים ביום 100mg פקמרץ. הרופא המטפל טוען שהיא חיבת להגדיל את כמות הדופיקר ושהפקמרץ אינו יכול להוות לו תחליף מלא,אך מנסיון העברהשפעת הדופיקר עליה היתה קשה מאד. האם ניתן להחליף את הדופיקר בתרופה חסרת תופעות לוואי ?[גם אם אינה בסל הבריאות]. בתודה דוד אפרים .

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי