פגיעה בדיבור לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

24/08/2015 | 09:46 | מאת: קובי

שלום, אמא שלי עברה לפני 3 ימים ארוע מוחי (נמצאת בבית חולים בבדיקות לבדוק את מקור הבעיה). הפגיעה היא בצד ימין של הגוף - קושי באחיזה עם יד ימין, יכולה ללכת לאט עם ליווי. בהתחלה היא הצליחה לדבר אמנם מעט מאוד וכמה מילים בודדות, היא ענתה על שאלות כמו: איזה יום היום? איפה את גרה? איך קוראים לילדים שלך? אבל מאתמול בבוקר היא לא הצליחה לדבר בכלל. שאלתי היא - האם זה נובע ממצב רגשי קשה שגורם לה לתסכול ובושה ואז היא לא מצליחה לבטא את עצמה או שהסיבה היא אחרת? מדגיש שוב, לאחר הארוע כן דיברה (מעט מאוד). אשמח לקבל תשובה ודרכי טיפול והתמודדות. תודה קובי.

קובי שלום, בימים הראשונים לאחר אירוע מוחי נמשך תהליך של 'נזק סביבתי' באזורים הסמוכים לאזור שנפגע במוח. לאחר מכן המצב מתייצב ואז מתרחש תהליך של ריפוי (חלקי לפחות) של הנזק. אני מניח שזו הסיבה להחמרה כעת, ולא מצב רגשי כזה או אחר. לצערי אין טיפול מקובל שמונע את הנזק המתמשך בשלב הזה. תכל'ס אפשר רק לחכות ולראות איך הדברים מתפתחים - זה גם מה שהצוות הרפואי עושה. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי