אכילה לאחר שבץ

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

31/08/2014 | 19:46 | מאת: הבת של

אבי עבר שבץ קל לפני כשבועיים. לאחר שבוע אכל בכוחות עצמו אוכל מוצק ורגיל. התריעו בפנינו כי ישנו סיכון בחנק בשל האוכל המוצק. האם כדאי להחזירו לאוכל טחון או שעצם האכילה של המזון הרגיל דווקא תורמת להשתקמות מהירה?

שלום, חשוב מאוד להתייעץ עם קלינאית תקשורת עם נסיון בהערכת בליעה. היא יכולה לבדוק באופן די מדויק אם יש סכנה של שאיפת מזון לקנה הנשימה או שאין. יחד עם זאת, גם אם חוזרים למזון טחון חשוב לא 'להתקע' בשלב הזה ולוודא שעובדים עם אביך על הבליעה כדי לחזור לאכילה רגילה בהקדם האפשרי. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי