אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/08/2014 | 00:34 | מאת: אני

שלום, אבי קיבל אירוע מוחי בגזע המוח. הוא בן 80. צד שמאל שלו נפגע, למרות שאני לא יודעת עד כמה קשה, והדיבור שלו לא כ"כ מובן, אם כי משתפר קצת .הוא מתקשה לפקוח את העיניים, ולפעמים אחה"צ מרגיש יותר טוב, ואז כן פוקח עיניים. הוא צלול בדעתו, למרות שסובל קצת מדמנציה ומשיכחה.רציתי לדעת מה הסיכויים לשיפור, מה יעשו איתו בשיקום? אילו דברים אני יכולה לעשות איתו כדי לשפר את מצבו, אני חוששת שהוא ייכנס למצב מדוכדך ככל שיעבור הזמן. וגם- מה ניתן לעשות כדי למנוע פצעי לחץ אם הוא סוכרתי? שמעתי שאפשר להכין מגרביים בייגלך ולהניח את הקרסול בהן, מה עוד?

שלום, קשה לי לענות כי חסרים פרטים חשובים כמו למשל כמה זמן עבר מאז האירוע. באופן כללי חשוב לוודא שיקבל שיקום אינטנסיבי ככל שהוא יכול לעמוד בו. בקשר לפצעי הלחץ אם אביך מאושפז אני מציע שתתיעצי אם האחיות במחלקה. יש מספר מדדים שנותנים הערכה לגבי מידת הסכנה לפתח פצעי לחץ וככל שהסכנה גדולה יותר נוקטים באמצעים דרסטיים יותר. דבר פשוט שניתן לעשות הוא לדאוג לאביך למזרון אויר שמחובר למשאבה קטנה המניידת את האויר - ואת הלחץ - ממקום למקום במזרון. ניתן לשאול מזרון כזה מיד שרה, עזר מציון ועמותות סיוע דומות. ראי http://www.shikum-cva.org/resources/equipment זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי