שטף דף במרכז המוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

12/08/2014 | 08:45 | מאת: עדן

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי לפני כשבוע וחצי עקב לחץ דם גבוה. הרופאים הגדירו את זה כשטף דם במרכז המוח. כיום לחץ הדם מאוזן והוא ממתין לשיקום אישפוזי בתל השומר. הרופא מדווח כי ההבדל בין צד ימין לשמאל קטן אך עדיין יד ימין ורגל ימין של אבי מתפקדים פחות טוב. הוא הולך ומדבר אך קצת מתקשה בהליכה (רגל ימין קצת נגררת) ומרגיש שאצבעותיו ביד ימין רדומות. מבחינת דיבור הוא מדבר כמעט רגיל למעט מעט פרטים שלוקח לו זמן להיזכר או מילים שקשה לו יותר להגות. רציתי בבקשה לדעת האם לפי תיאורי אירוע מוחי זה נחשב כקל? והאם אבי יחזור לתפקוד מלא כפי שהיה לפני האירוע (אבי לדוגמא הרכיב דגמי מטוסים והתעסק עם חלקים מאד מאד קטנים שאנשים נורמלים לא מתעסקים :) ) והאם יכול להיות מצב שתישאר לו פגיעה קלה בזיכרון? תוצאות הסיטי שביצע לפני כ 3 ימים מעידות על התחלת ספיגה של שטף הדם. תודה רבה רבה על העזרה! עדן.

עדן שלום, לפי התיאור שלך האירוע קל יחסית, אבל גם פגיעה קלה (בזכרון למשל) יכולה להשפיע מאוד על התפקוד. כדאי להתרכז בשיקום אינטנסיבי ככל האפשר כדי לחזור לתפקוד משביע רצון. חשוב לא להסתפק בשעה +- שיקום שתקבלו בבית החולים ולוודא שיתנו לכם הנחיות ברורות ומפורטות לתרגול עצמאי מעבר למינימום שמקבלים. ושלא יקלו על אביך כי האירוע 'קל' - ההשוואה צריכה להיות לא למי שקיבל אירוע יותר קשה אלא לרמת התפקוד שאליה רוצים לחזור, ובמובן הזה גם אירועים קלים דורשים שיקום אינטנסיבי. שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי