התמודדות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/04/2014 | 10:42 | מאת: שרית

שלום רב. אהובי בן 47 קיבל ארוע מוחי הנחשב קל.מעבר למגבלה הגופנית הטכנית אבקש לדעת:האם יש סדנה למשפחות המתמקדת בפאן המנטלי/נפשי ובדרכי ההתמודדות? האם יש מידע בנושא /ספר/אתר שתוכל להפנות אליו? אודה לתשובתך המהירה.

שרית שלום, העלית נושא כאוב וחשוב - התמיכה בבני הזוג ובמשפחה. מנסיוני אם המעגלים שמסביב לנפגע לא נתמכים הדבר יכול להביא לקריסה של תהליך השיקום. בהרבה מובנים מי שמסביב גם נפגע וצריך לקבל תמיכה מתאימה. דברים שעוזרים: ידע - קבלת מידע מעשי בקשר לליקויים הקיימים ואיך להתמודד איתם, וקבלת מידע מפוכח בקשר לתוצאות השיקום הצפויות ולליקויים שעלולים להשאר בטווח של 3 חודשים, חצי שנה, שנה ומעבר לכך. הידע מאפשר הכנה והתארגנות המותאמת למציאות עכשיו ובהמשך. תמיכה חברתית - מחברים, מקבוצות תמיכה וכד' תמיכה נפשית - פסיכולוגית וגם תרופתית במקרה הצורך תמיכה רוחנית - בשלבים המתקדמים של השיקום חלק מהאנשים יפיקו תועלת מנסיון לראות את האירוע בהקשר הרחב של חייהם ושל חיי הסובבים אותם. נכון גם לנפגעים וגם לבני המשפחה. היכן לקבל עזרה? במדריך השיקום לאחר אירוע מוחי - http://www.shikum-cva.org/family תמצאי מידע על משפחה וטיפול - הנושאים בצד ימין של העמוד. עמותת נאמן - מפעילה קבוצות תמיכה לנפגעים ולבני המשפחה - http://neeman.cet-crm.com בבתי החולים - ישנן קב' תמיכה למשפחות ע"י פסיכולוגים שיקומיים ו/או עובדים סוציאליים, למשל: http://hospitals.clalit.co.il/hospitals/Loewenstein/he-IL/reab/SocialWork/Pages/Social_Work_Home.aspx אני יכול לעזור ע"י מתן מידע מדויק ואמין לגבי תהליך השיקום והתוצאות הצפויות שלו. בהצלחה, זאב

29/04/2014 | 14:46 | מאת: שרית

תודה לתגובתך וללינקים.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי