אמא שלי עברה ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/02/2014 | 23:12 | מאת: ליטל

אמא שלי עברה ארוע מוחי אתמול בבוקר , היא בת 50 סך הכל ,עברה ניתוח צנתור להוצאת קריש הדם במוח , כרגע בהתאוששות אני לחוצה מאוד וכל היום בוכה (לא לידה) אני לא יודעת למה לצפות נפגע לה החלק במוח שאחראי על הראיה ועל הדיבור קשה לה להתבטא ואני רואה שהיא מאוד מתוסכלת יש לה משפט אחד שהיא נעולה עליו וכמעט כל דבר ששואלים אותה היא אומרת את המשפט הזה.. הרופא אומר שהיא כנראה מנסה להגיד משהו אחר אבל היא לא שולטת בזה הוא אומר לנו לחכות בסבלנות עד שהמצב ישתפר.. היא מבינה מה אנחנו מדברים איתה כל מילה , מהנהנת בראש , עונה לפעמים כן , לא , אבל לא מצליחה להתבטא מעבר היא יכולה ללכת ולזוז כרגיל אני לא יודעת למה לצפות , עד כמה זה ישתפר ? זה באמת ישתפר או שהוא מנסה סתם להרגיע אותנו ? מכירים אנשים שעברו ארוע מוחי והיו במצב כמו אמא שלי וכיום המצב שלהם טוב ? מה התהליך שמצפה לנו לעבור איתה ? אני אשמח לכמה שיותר מידע בבקשה...

ליטל שלום, מצטער לשמוע על אימך. התופעה של חזרה על אותו המשפט מוכרת - סביר להניח שאימך מנסה להגיד דברים שונים אבל מה שיוצא זה המשפט הזה שוב ושוב. ברור שמצב כזה מתסכל בצורה בלתי רגילה. יש סיכוי שהמצב ישתפר אבל קשה מאוד להעריך מהו הסיכוי ועד כמה משמעותי יהיה השיפור. את מוזמנת להתקשר אלי טלפונית ואייעץ לך מה ניתן לעשות בשלבים הראשונים של השיקום חוץ מלחכות לשיפור. פרטי הקשר מופיעים באתר שלי - http://www.neuro.co.il תחת 'צור קשר'. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי