אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/01/2014 | 22:57 | מאת: מעיין

לילה טוב, אימי היקרה עברה לפני שבוע ימים אירוע מוחי כתוצאה מכך נפגע הצד הימני - יד ורגל, בימים הראשונים היה גם בעיה בדיבור אבל חל שיפור משמעותי. אתמול והיום ניכר שיפור גם ברגל, מזיזה מעט , עומדת ואף מפדלת, היא מאושפזת כרגע בבי"ח איכילוב ואנחנו מחכים לשיקום בתל השומר...כרגע מקבלת בשעות הבוקר פיזותרפיה למעט מאוד זמן..ואני מודעת לכך שהימים הראשונים לאחר האירוע הם קרטיים להתקדמות...כמובן שכולנו מתרגלים איתה במהלך היום אבל כמובן שאנו לא פיזוטרפסתים ... אשמח לדעת האם ניתן להביא באופן פרטי פיזוטרפסיט למחלקה על מנת להתחיל את הטיפול? ובמידה וכן מה עלות של כזה דבר? בנוסף אשמחל לשמוע מהם סיכויי ההחלמה וחזרה לשגרה לאחר אירוע מסוג זה...זקוקה לסיפוריי הצלחה בשביל המורל... תודה מראש..וליל מנוחה מבי"ח איכילוב.

מעיין שלום, מצטער לשמוע על אימך. אני מבין את התסכול מהעדר הטיפול הפיזיותרפי בימים הראשונים לאחר האירוע. פיזיותרפיסט פרטי שעובד באופן מסודר יגיע לטיפול בזמן האישפוז רק באישור רופא מהמחלקה, ואישור כזה בדרך כלל אינו ניתן. עם זאת, ניתן להזמין פיזיותרפיסט לבצע הערכה (לא טיפול), ובהזדמנות זו לקבל מידע חשוב בנוגע לתהליך השיקום הצפוי והדרכה כיצד ניתן לעזור לקרוב המשפחה עד המעבר למסגרת השיקומית. מידע רב על תהליך השיקום תמצאי במדריך שכתבתי - http://www.shikum-cva.org ניתן להרשם שם ולקבל הדרכה מפורטת ומקצועית באימייל (בחינם!) סיפורי הצלחה תמצאי בדף הפייסבוק שלי - https://www.facebook.com/shikum.cva בברכת שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי