אירוע מוחי קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/12/2013 | 21:54 | מאת: מארי

הי זאב, אבא שלי בן 65 עבר אירוע מוחי קשה לפני כחצי שנה, היה מאושפז קרוב לשלושה חודשים בבית לוינשטיין, חלה התקדמות יפה במצבו ואפילו החל ללכת קצת בהליכון, לצערי מאז שהשתחרר חלה נסיגה במצבו .כתוצאה מהאירוע הוא נותר סיעודי לחלוטין , נפגע לו יכולת הדיבור כמו כן גם בית הבליעה נפגע והוא זקוק למזון דייסתי, וגל במקום מים, וחולשה בארבעת הגפיים קראתי באתר לגבי תכשיר הנוראייד, הבנתי שזה מומלץ עד כחצי שנה מקרות האירוע, אם עברנו זאת האם ניתן להתחיל כעת??? אנחנו בדיוק חצי שנה אחרי ולמי פונים על מנת לקבל זאת והאם יש סיוע של הקןפה במימון התרופה? ומהו תא לחץ שעליו קראתי ואיפה ניתן לקבל טיפול, אודה על תשובתך בהקדם

מארי שלום, מצטער לשמוע על מצבו של אביך. בקשר לנוראייד - המחקרים שנערכו בדקו את השפעת התכשיר עד 6 חודשים לאחר האירוע ולגבי תקופה זו יש לנו מידע; מעבר לכך - ייתכן שעוזר, יתכן שלא - אין לי מידע מבוסס. יש לפנות למשווק חברת לבפארם (http://www.nuraid.co.il). בכל מקרה נדרש מרשם רופא לקבלת התכשיר. למיטב ידיעתי אין כיום החזר מקופות החולים עבור התכשיר. לגבי תא הלחץ - במרכז הארץ נמצא בבי"ח אסף הרופא. אף שהמצב לא פשוט יש בהחלט טיפולים שכדאי לשקול וכמובן להמשיך בפיזיותרפיה - סביר להניח שהירידה בתפקוד לאחר השחרור מבית לוינשטיין קשורה להפסקת הטיפול הפיזיותרפי. המשך שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי