שיווי משקל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/11/2013 | 06:01 | מאת: חנית

לפני 5 שנים אמא שלי עברה ארוע היא מטופלת על ידי כדורים ותודה לאל הכל בסדר. אני פונה אליך בעקבות בעיה שהיא נתקלת בה והיא אינה יודעת אם הדבר נובע מהכדורים או ממה שעברה. כל פעם שהיא קמה ממצב של ישיבה לעמידה היא מתנדנדת מעט לאחור ומאבדת מעט את שיווי המשקל בטרם היא עומדת עמידה יציבה. הרופאה המטפלת אומרת שאין קשר בין חוסר שיווי משקל לבין הכדורים שהיא נוטלת. האם חוסר שיווי משקל קשור לכדורים או לאירוע שהתרחש?

חנית שלום, האם ישנה גם תחושת סחרחורת בקימה? אם כן, יתכן שמדובר בתופעה הנקראת Orthostatic Hypotension שמתבטאת בירידה של לחץ הדם בקימה ויכולה לנבוע מתרופות, כאלה הקשורות לטיפול בלחץ דם גבוה ואחרות, וגם ממצבים נוספים כהתייבשות, אנמיה ובעיות לבביות. אם אין תחושת סחרחורת (אפילו קלה), ואם ישנן בעיות בשיווי המשקל גם במצבים אחרים שלא קשורים לקימה, יתכן שהדבר קשור לפגיעה במנגנונים הקשורים לשיווי משקל במוח, כתוצאה מהאירוע המוחי. במקרה כזה טיפול פיזיותרפי יכול מאוד לעזור. שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי