ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

24/10/2013 | 07:55 | מאת: שמרית

לפני כשבועיים חברה קרובה שלי לקתה בארוע מוחי והיתה כשבוע ללא הכרה היום ברוך השם היא התעוררה ונמצאת בשיקום (קיבלה את זה בצד שמאל) אולם - היא בזיכרון שלה אבל כל הזמן מזכירה אנשים שמתו לפני הרבה זמן וכמעט את כולם מה זה אומר?

שמרית שלום, ההסבר הפשוט הוא שהאירוע המוחי שעברה חברתך פגע באזורי מוח הקשורים לזיכרון, בפרט לזיכרון הקרוב יותר, בעוד שזכרונות מהעבר הרחוק יותר נשתמרו בלי מידע מלא על מה שקרה אחר כך. כך ייתכן שחברתך זוכרת אנשים שחיו בעבר ללא זכרון על מותם. אפשרות נוספת - תרופות שניתנות אחרי האירוע יכולות לגרום לבלבול. אם הדבר נמשך כדאי אולי לבדוק את הנושא עם הרופא המטפל. הסבר אחר יכול להיות קשור לחוויות שעברה בזמן שהיתה ללא הכרה. בנושא זה רב הנסתר על הגלוי, אבל קיימים דיווחים של אנשים הטוענים שעברו חוויות שונות בשלב הזה, כולל חוויות של יציאה מהגוף ופגישות עם אנשים שנפטרו (לאחרונה פורסם ספר המתאר מקרה דומה, נקרא בעברית 'הוכחה לגן עדן'). אין בידי מידע מדעי על התופעה. בכל מקרה, חברתך רק כשבוע לאחר שהתעוררה - השאיפה צריכה להיות שזכרונות כאלה, אם ימשכו, לא יפריעו לה לתפקד בחיי היום יום. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי