לאחר אירוע מוחי רחב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

04/02/2012 | 19:11 | מאת: מירב

אבי קיבל ביום רביעי האחרון לפני שלושה ימים אירוע מוחי ,החלק שניפגע הוא יד ורגלימין,ויכולת הדיבור. הוא אומנם לא יכול לדבר,אך התקשורת איתו לא נפגעה כליל.והוא עונה על שאלות פשוטות בסימנים עם העינים אוהפרצוף.יתרה מכך,הוא הצליח לכתוב על דפ נייר עם ידו השמאלית,כשהוא בעצם ימני,את שמו הפרטי ושם משפחתו בצורה ברורה ומדוייקת וללא שגיאות. שאלתי: מאז שקרה האירוע,הוא רוב היממה ישן.הוא מתעורר אם אנו מעירים אותו לפרקי זמן קצרים מאד של כמה דקות ושוב צולל לשינה עמוקה. האם זהו דבר שמקובל? כמה זמן לדעתך עלינולצפות שהוא יישן.? האם עדיףלהעיר אותו וליזום איתו שיחות או לתת לו לנוח? מהם הטיפולים החשובים אפילו באופןפרטי שמומלץ לעשות לו על מנת לשפר את מצבו ?? מבחינת דיבור פיזיוטרפיה וכו???

08/02/2012 | 06:49 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אביך עדיין נמצא בשלב מוקדם של התאוששות מוחית ראשונית או משנית לסבוכים נלווים (דלקות וכו2) ולא בטוח כלל לאיזה כיוון זה הולך. במידה ו"יתעורר" באופן קבוע הוא יתחיל בהחלמה איטית והדרגתית לקראת שיקום ברמה כלשהי של תפקודו הקודם אבל קשה בשלב הזה להעריך.בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי