שטף דם בגרעין המח השמאלי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/09/2011 | 00:46 | מאת: צחי

אחי כן 55 הסובל בד"כ מבעיית אסטמה חזקה וכן ל"ד גבוה, תפקד כרגיל נכנס למיטה לישון ,בהמלך שיחה קצרה עם אישתו החל לפתע לנחור, אישתו שלא רגילה לזה פנתה אליו ומאחר ולא הגיב הדליקה את האור וראתה שאינו מגיב. אחי פונה מיידית לביה"ח רמבם ובצילום סיטי שנעשה תוך שעה מהאירוע, התגלה שטף דם בגרעין המח השמאלי. נויירולג ונויירוכרורג טענו כי אין להם מה לעשות והעבירו אותו להשגחה בפנימית. אחי הנו אדם מאוד פעיל ,דומיננתי ובכל רגע נתון היה ידוע כי הוא נוכח בסביבה. מצבו כרגע ,אינו מדבר למעט כולות אנחת כאב, אינו מזיז את יד ורגל ימין. את יד ורגל שמאל מזיז וכן את הראש, פוקח את עיניו לטווח מאוד קצר בזמן שקוראים בשמו או כשכוב לו. אנו פונים אליו בשאלות שונות מאחר ואינו יכול לדבר ובתגובה הוא מניע את ראשו או שפתיו בתנועה קלה. לשאלה האם הוא זקוק לשתן הוא מגיב בחיוב (במידת הצורך) ועושה בכלי. 24 שעות אחרי אחי פיתח חום קל של 38 ללא דלקת ראות(בוצע צילום)ומחכים לתוצאות תרבית שתן. אנו 48 שעות אחרי הארוע, אמנם זמן קצר, אך האם יש מה לעשות לפני שאנו מאבדים זמן יקר ומה ניתן לעשות במקסימום האפשרי על מנת למנוע התדרדרות ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את מצבו? מודה לך מראש מאוד על תשובתך.

28/09/2011 | 11:14 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מתסכל ככל שזה ישמע אחיך מקבל כעת את הטיפול האופטימאלי שכולל תמיכה כללית במצבו תוך ציפיה שמצבו ישתפר באופן ספונטאני והוא יחזור לעצמו. לעיתים עולה שאלה של מתן תרופה מפחיתת בצקת מוחית (דקסמטזון) כששתף דם גורם לחץ ומראה בצקת רבה סביבו אבל בדרך כלל מעדיפים להמנע ממנה בגלל תופעות לוואי פוטנציאליות. תוך שבועיים-שלוש צפוי מצבו להתייצב ואז אפר היה להעריך את הנזק שנגרם עקב שתף הדם ולכתנן את המשיך ההחלמה והשיקום. בהצלחה.

28/09/2011 | 11:15 | מאת: דר' דניאל גוטליב

על אירוע מוחי וההחלמה ממנו באתר שלנו www.pnaivebriut.com

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי