הזנה לאחר אירוע מוחי דחוף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

12/09/2011 | 10:33 | מאת: גילית

משנת 2007 אבי נמצא במצב סיעודי אחרי כמה אירועים שהרציני תקף אותו בשנת 2007 , מזה כמה חודשים חלה הידרדרות בבליעת המזון גם נוזלי [מעדנים גרבר אנשור] הרופא ממליץ להכניס צינור דרך הבטן לשם הזנתו, שואלת אם יש אופציה אחרת מזו, והאם זה הכרחי להזין אותו בצורה הזו הוא יורק המון גם נוזל ואת הכדורים הוא גם יורק לאחר ריסוק מבקשת לדעת מה דעתך.. תודה מראש

16/09/2011 | 03:00 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לפי המתואר זו האופציה המועדפת כדי שיוכל לקבל הזנה טובה ולא יסבול מהקושי לבלוע דרך הפה. אף שיש אחוז אחד של סבוכים בניתוח הזה אל תחששו ממנו כי בלעדיו הסכון לדלקת ראות וסבוכים ממנה גבוה פי כמה (לא תמיד הבחירה בין טוב לרע ולעיתים צריך לבחור בין רע לרע יותר..) וגם א"כ אפשר לתת לו להינות מחוש הטעם עם כמויות קטנות של אוכל טעים דרך הפה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי