שיקום לאחר אירוע מוחי והקטנת הסיכויים לאירוע נוסף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

27/07/2011 | 11:51 | מאת: אורנה

שלום, אמי בת ה-80 עברה אירוע מוחי קל, (שאובחן רק לאחר כחצי שנה). האירוע גרם לדכאון, לחולשה, לבלבול ולהידרדרות קוגניטיבית. היום היא מטופלת בפריזמה, ששיפרה את מצבה הדכאוני, אך ממשיכה לסבול מהסימפטומים האחרים. ראינו לנכון לא לספר לה על מצבה הרפואי, כי נראה לנו שזה יחמיר את הדכאון ואת החרדות מהן היא סובלת, סביב פחדה לחלות באלצהיימר, כמו אמה לפניה. אני מבקשת לדעת האם יש משהו, מלבד נטילת אספירין, שניצן לעשות על מנת להקטין הסיכוי לאירוע נוסף, והאם יש דרך לשפר את מצבה הכללי - חולשה והידרדרות קוגניטיבית. תודה, אורנה

28/07/2011 | 09:46 | מאת: קורל מטעם עמותת נאמן

אורנה שלום, אחד הדברים שעוזרים בצורה משמעותית לנפגעי אירוע מוחי היא הידיעה שהם לא לבד וכי יש מי שתומך בהם ומבין אותם. בנוסף לכך, לפעילות חברתית ולידיעה שחייהם לא הסתיימו בעקבות האירוע ישנה גם כן משקל גבוה בשיקום. אני ממליצה לך להיכנס לאתר עמותת נאמן- נפגעי אירוע מוחי, להתייעץ עם קו התמיכה של העמותה ובנוסף לבדוק מהו המועדון החברתי של העמותה הקרוב לבית אימך ולהביאה אליו. מניסיון העמותה, המועדון החברתי וקבוצות התמיכה מהווים חבל הצלה גדול לנפגעים רבים ולמשפחותיהם. www.neeman.org.il רק בריאות, קורל מטעם עמותת נאמן

01/08/2011 | 13:27 | מאת: דר' דניאל גוטליב

גשי לאתר שלנו www.pnaivebriut.com וקראי על גורמי סכון לשבץ וכיצד לדאוג לאיזון שלהם כדי למנוע שבץ חוזר. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי