נהיגה לאחר פגיעה מוחית-אנוקסית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/07/2011 | 12:42 | מאת: רותי

ד"ר שלום רב, בעבר כתבתי בפורום בעניין בעלי שקיבל דום לב והיה שרוי בתרדמת ומונשם. לשמחתי הרבה בעלי התעורר לאחר 7 שבועות וכיום 8 חודשים לאחר האירוע חזר לעצמו במבחינה פיזית ב 100% אך עדיין הפגיעה הקוכניטיבת רחוקה מלהיות מה שהיה קודם. הוא עובר שיקום באחד מהמרכזים הטובים ביותר וכרגע נמצא שם במסגרת אשפוז יום חזר לעבודה ל 3 פעמים בשבוע וכל המן נמצא במגמת שיפור נושא הנהיגה מאוד חשוב לו. רציתי לדעת מה עליו לעשות על מנת שיוכל לנהוג?? הרי לא ידוע לנואם מכוסה מבחינת ביטוח? האם כשיר לנהיגה בכלל? האם עדיין מוקדם מדיי כדי לנהוג? לאן פונים במקרים כאלה תודה מראש רותי

02/07/2011 | 15:16 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

שלום אינני רופא. הנהיגה העצמית היא ממש כמו אוויר לנשימה לנכה, זה ממש רגליים למי שאצלו הן כבר לא מה שהיו וזה בין הדברים הראשונים שעוברים בראש מהרגע בו אתה הופך לנכה בבת אחת, ולא ברור לך איך, מתי, חוזרים לחיים הנורמאלים ו.....לנהוג. אם תנהג ללא התאמה ,גם אם אף אחד לא יודיע מפורשות שאינך רשאי לנהוג ,זה לא בטוח וגם לא יהיה לך ביטוח !!!, .צריך לפנות לגוף הרשמי הממשלתי ולבקש לעבור מבחן התאמה לנהיגה .הגוף הרשמי והמוכר הבוחן ומאשר את החזרה לנהיגה לאחר פגיעה מוחית כולל הגבלות הינו המכון הרפואי לבטיחות בדרכים או בקיצור המרב"ד הנמצא ברחוב הארבעה בתל אביב טל.03-5634702 פקס :5626022 .לאחר הפנייה תמתין בדרך כלל חודשיים ואז תקבל זימון לבדיקה רפואית. בתשלום כמובן של כ-600 ¤ . עליך להגיע נינוח ורגוע ועם מסמכים רפואיים חלקם באישור נוטריון . המבחן מתקיים במשך כ-8 שעות עם הפסקות הוא כולל: א. מבחן פסיכוטכני ובו כ-400 שאלות שחוזרות על עצמן כדי לוודא מצב קוגניטיבי.ב. שיחה עם פסיכולוגית כולל מבחני ציורים וזיכרון - בעל פה. ג. בדיקה מקפת על ידי אורטופד לליקויים המקשים בנהיגה .ד. מבחן התמצאות במרחב על ידי רופא עיניים . תיאלץ להמתין עוד חודשיים אם לא תגיע התשובה סע למשרד הרישוי בחולון, שם יחכה לך או לא יחכה ...הרישיון ועם ההגבלות לפי מצבך לדוגמא (שיתוק בצד שמאל): הגה כוח, תפוח בהגה, רכב אוטומט, העברת וינקר ימינה. זכור : פגיעה מוחית אינה הפיכה והיא מחלישה, במקרה הטוב את אחד מצדי הגוף ובנוסף יש לה השפעה רגשית , חושית וקוגנטי בית . היא מפחיתה את כושר התגובה ומגבירה את הרפלקסים .היא גורמת להגברת עייפות ,מפריעה בריכוז מורידה התמצאות כולל הזנחת צד ובנוסף ::בגלל הכדורים יש הרבה תפקודינהיגה שמופרעים . ממליץ על מי שחזר לנהוג: להגביל טווח וזמן נהיגה, למנוע או לבלוע רעשים בכל דרך (רדיו, סגירת חלונות, אין משיחין בשעת הנהיגה לא לאדם לא לדיבורית ולא לGPS....), להרכיב משקפי שמש מפני סנוור, להימנע מנסיעת לילה ומנסיעה במקומות לא מוכרים .להתקין חיישני רוורס . לא מומלץ לנהוג בחו"ל . לסדר את המושב שיהיה הכי נוח. לסלק כל חפץ משדה הראייה .למצוא דרך לשנן את מקום החנייה לא לשכוח אורות דולקים ולנעול אותו כהלכה.

09/07/2011 | 12:30 | מאת: דר' דניאל גוטליב

במסגרת מכון יום שבו הוא מטופל אמורה לבצע לו הערכת נהיגה ראשונית ולתת לך חוות דעת ראשונית לגבי כשירותו לנהיגה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי