שיקום בליעה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

24/05/2011 | 11:11 | מאת: רונית

אחותי בת 54 חולת אנטינגטון נפלה ונחבלה בראשה.אושפזה בטיפול נמרץ יש לה קנולה בקנה(טרכוסטמיה) וגם זונדה. לפני הנפילה תיפקדה עצמאית באופן חלקי אכלה לבד ,הלכה בבית עם הפרעות קלות בתנועה דיברה ותיקשרה. האירוע התרחש לפני 3 חודשים. כיום מאושפזת במוסד במחלקת סיעודי מורכב. יש התעוררות מניעה ידים ורגלים מגיבה באופן בסיסי(לפי איבחון של מרפה בעיסוק) קופת חולים מסרב לשקם.גם המוסד לא נותן מסמך לשיקום. המשפחה נואשת בגלל המחלה הבסיסת "זרקו" לנו רמז תביאו מומחה לשיקום בליעה.וקחו אותה לבית חולים לשיקום נשימתי אחותי בוכה ללא קול כמןבן ומבקשת שנעזור לה . מה עושים????.

29/05/2011 | 15:10 | מאת: דר' דניאל גוטליב

קלינאית תקשורת מיומנת בהפרעות בליעה מוסמכת לבצע הערכה כזו ולהביע דעה לגבי פוטנציאל השיקום. בהתחשב במחלה היסודית יש הגיון בטענה שאין מקום לשיקום מלא אבל דווקא משום כך אפשר להתפשר על שיקו בליעה בהנחה שהוא אפשרי שיסופק על ידי קלינאית תקשורת למקום אשפוזה של אחותך. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי