שיקום נוירולוגי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/04/2011 | 18:12 | מאת: עדי

ד"ר גוטליב שלום רב, אימי בת 63, לאחר אנצפליטיס קשה שנגרם מ WNV בעלת מחלות רקע עיקריות: סכרת, מושתלת כליה מזה כעשר שנים. היא הונשמה דרך טרכאוסטום ולאחר שיקום נשימתי נגמלה ממנשם ועברה לשיקום נפגעי ראש. בתחילת דרכה היא הייתה מחוסרת הכרה ולקראת סוף אישפוזנו בשיקום הגענו למצב שהיא אכלה דרך הפה, עם פקק דיבורית, ביצעה פיזיו' אקטיבי וזכרה את שמות ילדיה, מקום מגוריה וכו'. לאחר כ 4 חודשים בשיקום היא עברה לפנימית לטיפול בדלקת ריאות ונתקלנו בסירוב לחזור לשיקום. שבועיים לאחר מכן היא עברה MI קשה. כיום היא שוב מונשמת וסובלת בנוסף לכל מאי ספיקת לב. שאלתי היא, האם כלו כל הקיצים למאמצי השיקום? האם תתכן אפשרות שבה היא כן תוכל להשתקם למרות הרקע הרפואי המורכב שלה, האם כדאי לנו לעמוד איתנים מול המערכת או שהמצב הרפואי שלה בלאו הכי לא יאפשר המשך שיקום? יש לציין כי מאז ה MI היא חלשה וחלה ירידה בתפקודה, אך היא בהכרה מלאה. בתודה, עדי

02/05/2011 | 13:11 | מאת: דר' דניאל גוטליב

קשה לענות - אם כתוצאה מהאירוע הלבבי ירדה היכולת שלה להתמודד עם מאמץ גופני כלשהו וזאת בנוסף לנזק המוחי שניגרם עוד קודם לכן על רקע באירוע המוחי סביר שנגזר גורלה לחיות בצורה סיעודית וככל שתקדימו להתארגן כך ייטיב לה. אם לעומת זאת יש המשיך שיפור אפילו קל מבחינה נוירולוגית ומצבה הלבבי אינו כזה שהיא מוגבלת אלא לכל היותר שהייתה זקוקה לשיקום לב לאחר אירוע כזה אז כדאי להלחם כדי שתקבל עוד חודש-חודשיים שיקום אבל זאת באמת מלחמה..

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי