שאלב בנוגע לחולה סיעודי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/01/2011 | 21:20 | מאת: אלה

אבא שלי מאושפז כחצי שנה בסיעודי מורכב עם טרכיאוסטום בגרון הוא היה ללא הכרה מונשם ומורדם, עם הזמן הצליח להגמל מהמכונה היום הוא נמצאה במצב של הכרה לא מלאה, מתנגד, שומע את הקולות כל הזמן עם עיניים פתוחות ברצוננו להעביר אותו לשיקום על מנת שנוכל ליאת ליאת להחזיר אותו למצב נורמלי, האם ניתן להוציא את טרכיאוסטום והאם יש אפשרות לשיקום?

08/01/2011 | 19:48 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לא מוציאים טרכאוסטום (פיום לקנה) עד שרופא מומחה אינו מתרשם שהמטופל יוכל להסתדר בלעדיו. אחרת, הוא מסתכן באי ספיקה נשימתית שעלולה לחמיר את מצבו. לפי המתואר אביך נמצא במצב סיעודי לאחר פגיעה קשה ונראה לי שהמטרה המציאותית יותר שצריכה לעמוד לפניכם היא להגיע למצב שבו אכן יוכל לנשום ללא הפיום לקנה ומצבו הכללי כמטופל סיעודי ירגע מספיק כדי שיוכל לשכב או לשבת בכורסא ללא סבל נוסף. לאחר מכן אפשר לקבוע מטרות "גבוהות" יותר. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי