בהתחלה חשבו אירוע מוחי,האם יכול להיות?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/01/2011 | 09:51 | מאת: גלי

שלום אני בחורה בת 45 עם אבחנה של "נוירובכצ'ט"לפי מה שכתב פרופסור אלדד בין שיטרית באבחנתו:שייתכן מאוד שמדובר במחלה זו,הבדיקה לגן B5.נימצאה חיובית וכמובן סובלת מאפטות הרבה זמן בחלל הפה,וחולשת פלג גוף שמאל רדימות,האם זה יכול לאשש מחלה זו?ורציתי לדעת לגבי סיטי אנגיו,שנעשה לי מה הוא בא ליבדוק?ומה זה יכול להיות שניראה בסיטי אנגיו'מעיין כתם שחורשהרופא אמר שזה לא צריך להיות וכששאלתי הוא אמר שזה לא קריתי מה זה יכול להיות,עליי לציין שאני סובלת גם המון מכאבי ראש קודקודים.אבקש את תשובתך תודה גלי.

08/01/2011 | 19:44 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לא כל כך אחראי לענות לך ישירות לשאלתך כך שהתשובה תהיה כללית: נוירובכצ'ט היא אחת מנספר מחלות שבהם כלי דם במוח עלולים להפגע כתוצאה מתהליך דלקתי והבעיה עלולה להתבטא כאירוע מוחי , כלומר הפרעה באספקת הדם לאזור כלשהו במוח וכתוצאה מכך הפרעה כלשהי בתפקוד גופני או מנטאלי (למשל הפרעה בראייה או בדבור וכדומה) . הבדיקה של האנגיו נועדה לבדוק באופן כללי האם כלי הדם נראים תקינים או שיש בהם סימנים של תהליך דלקתי כזה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי