פגיעה בגזע המוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

23/12/2010 | 11:21 | מאת: לאה

חמותי הוחזרה מטיול בארה"ב במצב קריטי..היה לה מחסור בנתרן ובבית החולים בפלורידה כנראה החזירו לה את הנתרן במהירות רבה מידי..עפ"י mri נאמר כי יש פגיעה בגזע המוח, אך לא ידוע עד כמה הפגיעה חמורה, חשבו שייקח זמן עד שהיא תתעורר..יומיים אחרי היא התעוררה ועכשיו היא בשיקום בבית לוינשטיין..היא די צלולה..עדיין לא הולכת, היא אומרת ששכחה איך לכתוב..לי נראה שהיא בדרך הנכונה, אבל, שאלתי היא האם יש סיכוי להחלמה מושלמת לאחר פגיעה בגזע המוח? תודה

26/12/2010 | 05:47 | מאת: דר' דניאל גוטליב

המצב שלכל הנראה פגע בחמותך - CENTRAL PONTINE MIELINOLISIS - נדיר ולעיתים קרובות פטלי , כך שהחלמתה המתוארת עד כה טובה מאוד אבל לשאלה האם תתכן החלמה מלאה קשה לענות משום שמצד אחד מהלך ההחלמה הטוב מאוד עד כה תומך בהמשיך החלמה כזו ומצד שני החומרה היסודית של המצב הזה לא תומכת בהחלמה מלאה. מה שבטוח הוא שמדובר בהחלמה מאוטם בגזע המוח שלוקחת זמן ממושך יותר מבחינת קביעת הפלטו השיקומי (השלב שבו אין יותר סכוי להחלמה) ובמקום להגדיאת השלב של 3 חודשים לאחר האירוע כשלב לסכום כזה צריך ללכת לשישה חודשים לפחות. זה לא אומר שהיא צריכה להיות כל הזמן בבית חולים (להיפך) אבל כן שהיא צריכה להימצא במסגרת שיקומית רצינית (שיקום יום) של הקופה המבטחת גם לאחר השחרור מלוינשטיין. סבהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי