ארוע מוחי - אי ודאות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

03/05/2010 | 19:59 | מאת: שלי

חמי בן 57 עבר לפני פחות משבוע ארוע מוחי , הוא נמצא בביתו שוכב במיטתו מבולבל ובוהה לא אצליח להתבטא מייד הזמנו אמבולנס כיום אנו עדין בבי"ח הואהובחן כי עבר ארוע מוחי עם שטף דם במקור מאוד עמוק במוח ומסביבו בצקת במקום בו אין גישה ראויה הוחלט לטפף בשטף הדם ע"י טיפול תרופתי . מה שמדאיג אותי שאנו נמצאים 5 ימים לאחר הארוע , הוא עדין נמצא במצב מבולבל עדין לא בוצע לו סי טי נוסף מיום הגעתו בשבת ניסה לתקשר ולהטבטא אך בקושי וצד ימין שלו מאוד חלש אתמול בערב פתאום החל לבזיע ונהיה אדום ועלה לו החום ל-38-39 אך אנו נתקלים באדישות בטיפול הרפואי מה גם שפתאום לאחר תחלת החום אתמול כאילו חזר למצבו ביום הארוע ונהיה שוב שקוע ומבולבל ומדבר שוב ללא כל קשר והגיון , האם הדבר תקין למצב האם זהו מצב שעובר היהיתי שמחה לקבל כל אינפורמציה שתעזור להבין את המצב ופתרונן או לפחות את אופן ההתמודדות בתודה שלי

05/05/2010 | 15:35 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לצערנו, למעלה מחמישים אחוז מהחולים עם שתף דם תוך מוחי אינם שורדים אותו ואין לרפואה המודרנית עדיין כלים לשנות את הסטיסטיקה הקשה הזו. אני מניח שהוא מקבל תרופות להפחתת הבצקת המוחית (סטרואידים ודומים) ושנעשה כל הניתן לייצב אותו ושבמידה שיופיעו סימני לחץ על גזע המוח (חוסר שוויון בין האישונים) יבוצע שוב צלום של המוח אבל בשלב הזה הטיפול השמרני נועד רק לעזור לו להחזיק מעמד עד שהמצב מתייצב מעצמו או לאו. בהצלחה.

08/05/2010 | 11:09 | מאת: איציק מנאמן

אינני רופא אני מסכים עם הרופא המכובד אך חולק על דעתו בדבר אחד . לא להיבהל ראיתי יותר מ80% מתאוששים,עם שיתוק אומנם אך ממשיכים לחיות בינינו מאירוע מוחי מאוטם או דימום ללא מחלות רקע גם לאחר ניתוחי ראש קשים,דימומים,אובדן הכרה. באירוע מוחי הגוף נחלש מאוד וכל מטרתו הינה הישרדות הנגוף. ושאר המערכות מתפקדות פחות כמו העיכול הנשימה וכו. להלן המלצותי א.ומציע לכם להזמין את ד"ר גוטליב לבקר באופן פרטי לצורך הערכה רפואית תפקודית ופרוגנוזה (=תוכנית להמשך טיפול)שיקומית.. ב.רצוי להעביר את האנמנזה (=תולדות מחלה ומצב גופני)שלו לנוירוכירורג עדיף בתל השומר ,בילינסון,הדסה עין כרם איכילוב ורמבם - שם יש את המנתחים המנוסים ביותר. ג.לחייב את הצוות הרפואי לאשפז רק במחלקה נוירולוגית ולא במיסדרון כדי לא להיות חשוף לחידקים האלימים בבית החולים. ד.לא לתת למאושפז מזון מהבית ולתת רק מזון בצורה של דיסה כדי למנוע אספירציה =חדירת מוצקים ונוזלים למערכת הנשימה . ה. לבקש לקבל דוח הרופאים לפנות בכל תלונה לנציג של קופת החולים שלכם הנמצא מבקר את הצוות הרפואי למענך ונגדך..... . ו.לא לתת לאנשים חולים לבקר את החולה . ז. לבקר אותו בתורנות כמה שיותר לבקש טיפול פיסיותרפי עוד בהיותו במיטה להקרין לו נוחות שלווה עידוד וחיזוק להרחיק ממנו מוקדי אור מסנוורים או חזקים. רפואה שלימה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי