פרקינסון

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/07/2001 | 01:17 | מאת: דוד

ד"ר גוטליב שלום, קיבלתי מרופא נוירולוג תרופה בשם "דופיקר", כידוע לך, משתמשים בתרופה "דופיקר" לטיפול בחולי פרקינסון (זה על פי ההתוויה), אולם, ישנם מקרים שתרופה זאת ניתנת גם לחולים אחרים שלא אובחנו כחולים במחלה זאת, לדוגמא - חולים הסובלים מעוויתות שרירים בחלקי גוף שונים וכיוצ"ב, השאלה שלי היא כזאת - (1) לפי הידוע לך, באיזה מקרים (חוץ מפרקינסון) נותנים תרופה זאת לחולים, וכיצד יכולה תרופה לפרקינסון להשפיע על אנשים הנוטלים אותה, שאינם חולים במחלה זאת ? (2) כיצד אמורה התרופה להשפיע בנוגע להקלת עוויתות שרירים ? (3) מהם תופעות הלוואי הניצפות מתרופה זאת בשימוש ממושך ? בתודה מראש ובברכה, דוד

13/07/2001 | 18:44 | מאת: דר' דניאל גוטליב

דופיקר ניתנת במצבים שונים שאינם בדיוק מחלת פרקינסון אולם הם דומים למחלה מבחינת הסמפטומים ועל כך דברנו בפנייה קודמת בפורום זה. לא כל כך מוכרת לי ההתוייה לתת דופיקר ל"עויתות שרירים" אבל אולי אינך מתאר במדויק את התלונה שבעקבותיה הוחלט לתת את התרופה. לתרופה יש תופעות לוואי שונות. בין הבולטת צריך לציין אפשרות לירידת לחץ דם כשעוברים מישיבה לעמידה ואז תחושת עלפון, בחילה כשלוקחים את התרופה לפני האוכל ובילבול אצל קשישים שסבלו כבר קודם מקשיי רכוז. הרשימה אינה נגמרת בזאת אולם צריך לזכור שתופעות הלוואי נדירות בדרך כלל. אם יש ספק בקשר למתן התרופה במקרה זה כדאי להתייעץ עם נוירולוג נוסף.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי